Старе фотографије: Драгиша Цветковић и гимназијалци из Ниша 1910.

24. септембар 2012.

коментара: 4

Портал Порекло објављује старе фотографије гимназијалаца из Ниша, 1910. године, међу којима је председник владе Краљевине Југославије Драгиша Цветковић.  Фотографије послао наш сарадник из Ниша Гранц Орлић

НАПОМЕНА: Цветковић је на првој фотографији у четвртом реду, први с лева удесно. На другом снимку је полеђина фотографије, са именима и презименима гимназијалаца. Трећа фотографија је настала на часу у природи, а на њој се Драгиша Цветковић може препознати по блокчету у који записује садржај предавања.

Dragisa Cvetkovic - Gimnazija Nis 1910

Dragisa Cvetkovic - poledjina fotografije

 

Dragisa Cvetkovic - nastava

 

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Sarko

    Dragisin otac koji se zvao Jovan, rodjen je u Dadince kod Vlasotinca, a majka mu je bila cincarskog porekla, zvala se Zojica Steriadis. Dadince je novonastalo selo, osnovano je oko 1880. godine po oslobodjenju od Turaka ima 30 kuca i 346 zitelja (1884 god). Vecina stanovnistva sela je poreklom sa Kosova, Kopaonika i Poljanice vranjske. Dragisa je po poreklu starog rodovskog prezimena (Grujinci- Grujici).

  2. Lidija Markovic Radivojevic

    Na ovoj fotografiji se nalazi moj deda po ocu, Djordje Markovic, koji je kasnije postao gradjevinski inzenjer i upravnik Niske Banje do okupacije.