Han Pijesak i okolna sela

21. jun 2012.

komentara: 5

HAN PIJESAK

Babine Gornje, Berkovina, Brložnik, Džimrije, Gođenje, Han Pijesak, Japaga, Jelovci, Kraljevo Polje, Kram, Krivače, Kusače, Malo Polje, Mrkalji, Nerići, Nevačka, Pjenovac, Plane, Podžeplje, Potkozlovača, Ravanjsko, Rečica, Rijeke, Rubinići, Stoborani i Žeravice.

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Zivka

    Postovani,zanima me poreklo Hasanovic-a iz Krivaca-Han Pijeska.poreklo vekovima unazad-u koliko su se doselili…menjali prezime ….i sl.Volela bih da dobijem informaciju u kojoj literaturi mogu da saznam vise.Jako zahvalna-Srdacan pozdrav!

  2. Miloš

    Molim ,pomozite mi za poreklo Leković doseljeni u Malo Polje ,Opština Han Pijesak,slave slavu sv. Joakim i Ana ,predak doseljen se zvao Mijailo ili Mihailo .

    • Zeljko

      Zdravo Miloše

      Ja slavim istu slavu!
      Možda ti malo mogu pomoći , imaš familije i u Podrinju , ali ne po istom prezimenu.
      Lijep pozdrav Zeljko

  3. Jelena

    Pozdrav,zanima me jel zna neko poreklo prezimena Mitrovic ? Ppdrucuje Han -Pijesak selo Japaga.
    Slava Sveti Nikola

    • Dragomir Mitrović

      Mitrovići iz Han Pijeska vode porijeklo od Mitra Đačića, koji je na te prostore došao između 1795. i 1830 iz Pive. Ako se dobro sjećam jedne genealogije koja mi je došla u ruke, imao je dva sina i jednu ćerku, a na Romaniju je došao sa 2 ili 3 brata. Od jednog brata vode porijeklo Tešići iz Tikvarića u Vlasenici. Ja sam od Mitrovića iz Bratunca, držimo da smo rod sa Mitrovićima u Japagi, slavimo takođe Nikoljdan, iako imamo donekle različita predanja o prošlosti (moguće da smo potomci Mitrove kćeri koja se udala opet za nekog Mitra koji je slavio takođe Nikoljdan). To bi tek DNK testiranje raščivijalo. Ja sam E haplogrupa.