Ljubovija i okolna sela

10. juna 2012.

komentara: 9

Opština Ljubovija:

Berlovine (do 1979, godine deo Donje Bukovice i Skrajnika), Vrhpolje, Gornja Bukovica, Gornja Ljuboviđa, Gornja Orovica (od 2007. godine Gornja Oraovica), Gornja Trešnjica, Gornje Košlje, Gračanica, Grčić, Donja Bukovica, Donja Ljuboviđa, Donja Orovica (od 2007. godine Donja Oraovica), Donje Košlje, Drlače, Duboko (do 1979. deo Donje Bukovice), Leović (obuhvata i naselje Sarići koje je do 1979. godine bilo samostalno), Lonjin, Ljubovija, Orovička Planina (od 2007. godine Orlovička Planina), Podnemić (do 1979. deo Donje Bukovice), Postenje, Rujevac, Savkovići, Selenac, Sokolac, Tornik, Uzovnica, Caparić, Crnča i Čitluk.

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (9)

Odgovorite

9 komentara

 1. Milorad

  Da li je neko detaljnije istraživao Ljuboviju. Interesuje me moja porodica Janković iz Donje Bukovice. Slave Sv. Nikolu.

 2. Vojislav Ananić

  Milorade, Jankovići su pomenuti baš u selu Donja Bukovica kod Ljubovije. Kako to nisi video?
  Pozdrav,
  Vojislav

 3. Milosavljevic bogoljub

  Zanima me porekolo Milosavljevica iz sela Rijevac zaseok Celovci. hvala.

 4. Dzoni

  Zna li neko nesto o poreklu porodice Nedeljković iz sela Crnča, opština Ljubovija? Slava Sv. Nikola

 5. Stanko Garić

  Moje poreklo (za koje znam) je iz Republike Srpske, opština Bijeljina, selo Crnjelovo. Muzej Semberije u Bijeljini je uradio analizu nastanka naseljenih mesta, za sva naseljena mesta u opštini, i za velike familije u Crnjelovu je ustanovljeno odakle i kad su došli i naselili se, a osnova analize su bila prezimena i krsne slave. Za par familija, uključujući i Gariće, nema podataka, pa sam krenuo samostalno da istražujem, na osnovu nekih informacija da se Garići starinom nalaze preko Drine, u blizini Loznice ili Ljubovije.
  Da li neko ima bilo kakav podatak da prezime Garić postoji negde na teritoriji opštine Ljubovija, s obzirom na to da sam našao to prezime u Lozničkoj opštini, ali slave sv. Djordja, a mi slavimo sv. Nikolu(zimskog). Ukoliko nije problem, pošaljite mi informaciju na moj mejl, [email protected]

 6. Zora

  Zanima me poreklo porodice Tomic (Luke i Srecka Tomic) iz Orovicke Planine. Luka je bio ozenjen Milevom iz Gornje Koslje. Ako neko zna blize podatke o ovoj porodici neka mi se javi na gmail. Volela bih da upoznam svoju dalju familiju. Hvala.

 7. Ognjen Nikolic

  zna li neko sta o Nikolicima iz Caparica(Vrsic)SV.NIKOLA,pradeda mi se zvao Petar Nikolic

 8. Milica

  Da li se zna poreklo Jovanovića iz Donje Bukovice/Podnemića, slava Đurđevdan. Hvala!