Порекло презимена Ћирић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЋИРИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Ћирић Хаплогрупа: I2a Порекло: Марићка, Приједор, Република Српска Крсна слава: Пантелиндан Контакт: _ [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЋИРИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Ћирић Хаплогрупа: I2a Порекло: Марићка, Приједор, Република Српска Крсна слава: Пантелиндан Контакт: _ Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Ћирић

Порекло презимена Ћирић

ТЕСТИРАНИ ЋИРИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Ћирић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Марићка, Приједор, Република Српска

Крсна слава: Пантелиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (27)

 • Vlado

  ZANIMA ME POREKLO FAMELIJE CIRIC IZ ZAPADNE SRBIJE .POTOMCI GOLUBOVICA IZ HERCEGOVINE.NESTO VISE O NJIMA

  Одговори
 • Небојша

  Голубовића у Херцеговини има у околини Гацка, у Силвију и било их је у околини Коњица, у Блацама.
  Ови у Силвију су пореклом из Пиве. Доселили су се ту у 17. веку, „када је Бајо Пивљанин попалио село и истерао Турке“.

  У Пиви има Голубовића у месту Орах, славе св. Николу и староседеоци су. Било их је 22 куће.

  Ови у Блацама су пореклом од Сарића с Борака, а Сарићи су пореклом из Петровића у Бањанима.

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Ћирић
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Ћирић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Стубица
  -Венчани
  -Вреоци
  -Даросава
  -Дрен
  -Лазаревац
  -Соколово
  -Степојевац
  -Стубица

  Одговори
 • Александар Ћирић

  Ја сам од Сремских/Фрушкогорских Ћирића – село Шуљам. У томе селу одувек је свега једна кућа Ћирића била.. већ у селу поред Бешенови, више кућа има и колико ја знам нисмо у роду. Први забележени Ћирићи у Шуљму су браћа из једне куће – Шљивко и Живко из првог швапског пописа после Турака, мислим 1618. У сваком случају пре сеобе 1690. Убележени су као Раци-Срби. Податак је веродостојан али се не могу сетити наслова и приређивача књиге нешто типа: „Становништво Срема“ пописи по селима.. Покушаћу поново пронаћи у архиву, па јављам. Слава је Ђурђевдан

  Одговори
 • Slobodan Ćirić

  Потомак сам Вучка Ћирића 19. век, столара из Алексинца.Имао је три сина.Чедомира (службовао и умро у Параћину), Тихомира (Тика) (остао у Алексинцу), и Љубомира (Љубу) (??? паланка, преко Дунава, адвокат).Славим Светог Арханђела Михајла.Волео бих да знам одакле су Ћирићи тамо стигли.

  Слободан Ћирић, Параћин

  Одговори
 • Ivan Ćirić

  Bio bih vam zahvalan, ako bi mi napisali nesto vise o familiji Ćirić iz Gornje Gorevnice, pokraj Cacka. Krsna slava Sveti Stefan.

  Одговори
 • Ćirić

  Bio bih vam zahvalan, ako bi mi napisali nesto vise o familiji Ćirić iz Slivovika, pokraj Nisa. Krsna slava Sveti Arandjel.

  Одговори
 • Janko Ćirić

  Veoma malo znam o svom poreklu, pa pokusavam da dobijem sto vise informacija zbog svojim potomaka. Dakle ono sto znam, moj pradeda dusan Ćirić se doselio u Kragujevac iz Zagorice kod Topole. Mi slavimo slavu Sveti Luka. Bio bih vam veoma zahvalan ako biste mi mogli reci nesto vise, odakle su dosli Ćiriću u okolinu Topole.

  Hvala unapred

  Janko Ćirić

  Одговори
 • Dušan Ćirić

  Zanima me odakle su Ćirići dosli u selo Vlakcu kod Stragara. Slavimo Svetog Mratu

  Одговори
 • Rijana

  Postovani zanima me o Ćirićima koji su ziveli u Borovu selu – Vukovaru
  A doselili se neki u Sombor
  ILI kome se mogu i gde obratiti za porodicno stablo i korene
  Krsna SLAVA sv. Arhangelo

  Одговори
  • Defendor

   А одакле су ваши Ћирићи даљим пореклом? Јесу ли били староседеоци у Борову Селу или су колонизовани тамо у прошлом веку?

   За породично стабло се немате баш коме обратити, осим ако не знате неког из ваше породице који то води.

   Ако знате одакле сте тачно, шансе да направите родослов постоје, прво се распитате код старијих сродника и попишете оно што они знају, направите скицу стабла по њиховој причи, а онда са том скицом и подацима, обилазите парохије у којима су живели ваши преци, тамо затражите од свештеника матичне књиге, и тражите ваше старе и све податке бележите у неку свеску, а код куће касније преписујете на родослов.

   То је класични пут који смо готово сви прошли који смо се прихватили тог посла. Пипаво је и споро, али резултат се исплати, оно што знате ви данас, ваша деца без вас скоро сигурно неће знати, зато је важно сваки податак што пре записати. 😉

   Наравно, свакако се још јавите, од вашег одговора на горе постављена питасња, зависи и могућа помоћ са портала, пошто за неке крајеве података има, а за неке нема, зато и питах да ли сте староседеоцил или сте дошли однекале у Борово Село?

   С поштовањем,
   Defendor

   Одговори
 • boban

  Postovani zanima me poreklo Cirica i odakle su dosli u Macvu. Slavimo Svetog Nikolu,malo sam istrazivao pasam dosao do popisa iz 1828.god.tada su navedene dve porodice Cirica,tacnije dva brata od jednog i ja direkno vodim poreklo. Tu se neodredjeno navodi da su se doselili negde iz Hercegovine,bio bih vam veoma zahvalan ako bi podelili neke informacije, u napred zahvalan.

  Одговори
 • Tamara Ćiric

  Postovani, moji Cirici su dosli 50ih iz Radjevine (Zapad) u grad Loznicu kod Malog Zvornika. Odakle su mogli doci u Radjevinu? I jako malo nas ima u loznici, svega 3 kuce na 100.000 stanovnika

  Одговори
 • Slobodan Ciric

  Postovani,
  Ja se zovem Slobodan Ciric, moj otac Sinisa Ciric rodjen u Pristini, moj deda Dragoljub Ciric takodje mislim da je rodjen u Pristini, moj pradeda Danilo Ciric mislim da dolazi iz Pirota ili okoline, moj cukundeda se zove Jelenko Ciric. Ako neko zna nekog od mojih predaka nek se javi. Hvala. Ziveli

  Одговори
 • Александар Ћирић

  zanima me odakle su cirici dosli u babusnicu prema bugarskoj posto znam da je nemi moj dzukun deda ubio turcina pa se cela porodica preselila u dupnicu u bugarskoj pa nas i sad zovu duničanji

  Одговори
 • Uros

  Prezime Ciric,Bor,krsna slava sveta Djurdjica

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top