Порекло презимена Тимарац Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Тимарац

Порекло презимена Тимарац

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (4)

 • dragan

  molim vas ako neko zna poreklo prezimena TIMARAC ja zivim u selu JAMENA kod ŠIDA

  Одговори
 • Милорад Богдановић

  А која је ваша слава?

  Претпостављам по презимену да водите порјекло са простора око планине Козара, гдје је доста расељених породица по доласку на друге просторе промјенило старо презиме и добило друго, по мјесту одакле је дошло.
  Да ли случајно нисте упознати како сте се прије презивали?

  Одговори
 • dragan

  naša slava je SVETI NIKOLA ,u Jameni živi 4 porodice Timarac, u vojsci sam bio u Banja Luci i tamo sam čuo da ima puno Timaraca.U Šidu takođe ima nekoliko porodica sa ovim prezimenom ali nismo povezani familijarno.Inače nas u selu još nazivaju prezimenom PETKOVIĆ a to neznam zašto.

  Одговори
  • Вера Стојшић-Гашпаровски

   Поштовани Драгане,
   колико знам, моја прабаба са очеве стране је била из Јамене из породице Тимарац. Звала се Живана и била удата у село Илинце за прадеду Славољуба Стојшића. Преживела је Други св. рат са младом снајом Вером (Зрнић) и унуком Ђорђом (рођ. 1941). Стојшићи (Стеван и Вера) су се 1963. преселили у Сремске Карловце са млађим сином Николом (рођ. 1950).
   Можда нам је прабаба Живана заједнички предак?

   Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top