Славуј

16. марта 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. milena

  Mij deda Slavulj Milan bio je pop a bogosloviju je yavrsio u Reljinama kod Sarajeva 1900.godine,sluybovao je u Višegradu kod Sarajeva gde mu je rodjen stariji sin Pero 1909,i mladji sin Branko Rodjen je 1915.godine u Maloj Novskoj Rujiškoj.Moj pradeda Slavulj Aćim bavio se trgovinom i imali su nadimak groše zbog novca,posle je trgovinu nastavio sin Branko sve do 1960 godine.Volela bih da saznam poreklo porodice Slavulj.Moja majka bila je Mileva Drljača ćerka čoveka koji je proveo u Americi 17.godina ,stekao bogastvo i pokupovao silnu zemlju u MN Rujiškoj.Ja Sam udata za Crnogorca Tomanović Milorada i imala sam sina Predraga rodjenog 1964.godine.One je 1993.godine preminuo u 29 godini,inače je bio najbolji mladi glumac u Srbiji ,osvojio je sve nagrade a bio je i nosilac stipendije Naroadužbina koja nosi njegovo ime i iz tog fonda se dodeljuju nagrade,glumcima i studentina koji su imali njegov uspeh.Imam i kćerku koja je bila MIS Jugoslavije i predsednik manekena Jugoslavije,dugo je radila u inostranstvu.Ja sam u penziji inače sam radila kao dipl.pravnik 44.godine Ceo radni vek sam provela na poslovima sekretara u kulturi.

  • Zoran

   Draga Milena, moj otac se isto zvao Milan, mi smo Slavulji sa Banije, od Dvora na Uni, Šakanlije, Slavuljski zbjeg. Moj djed se zvao Dragan a pradjed Stojan. Inace Rujiška mi je poznato, sjecam se da se znalo spominjati u razgovorima. I nije to daleko od nas. I mene bi zanimalo otkuda ustvari potječemo, sjećam se sa u selu govorilo da smo iz Hercegovine, u okolici sela je bila jedna dolina koju su nazivali Neretva. Naša krsna slava je sv. Jovana.

   Pozdrav!

 2. BRANISLAV

  Moje ime je Branislav a prezime Slavulj.Poreklo prezimena Slavulj je od pokojnog dede Slavulj Branka selo Rujiška BIH.Da li je istina da je moje prezime rasprostranjeno na 4 kontinenta i koja su to?