Својић

11. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Jovan Svojić

    Dobro veče želim.
    Ukoliko biste mi pomogli oko porekla prezimena, bio bih Vam zahvalan. Od informacija koje imam od babe s očeve strane, poreklo je, naravno, crnogorsko. Neko je nekog Turčina ubio, pobegao u krš i golet, a s obzirom da su tamo imali izvor/bunar, okolne komšije su ih prozvali Svojić… imali SVOJU vodu. Danas imamo rođake u Sjenici/Novoj Varoši i slavimo Aranđelovdan. Dalje zaista ne znam, ali ukoliko Vam je potrebno još informacija, molim požurite, da pitamo kudikamo žive.
    Hvala i prijatno veče.
    Jovan

    • Бранко Тодоровић

      Јоване, предложио бих вам да се јавите на наш форум, тамо ће вам се сигурно наћи неко ко ће моћи рећи више о пореклу Својића. Овде није нека прегледност коментара, па мало људи види ваш коментар. Навратите тамо, а ја ћу у међувремену већ покушати нешто да нађем. 😉

    • Nikola Svojic

      Rodjak, odakle si ajde da pravimo ovo da vidimo oko prezimena. Ja koliko znam da smo se prezivali Dragutinovic, a prezime Svojic smo po vodi dobili.

  2. Jovan Svojić

    Obrenovac. Otac Goran, deda Stevan. Baba Gordana sa Žabljaka, od Anđelića. Dalju migraciju delimično pratim po babinoj priči, ali me interesuje poreklo. Navodni aforizam o vodi na imanju u kršu MNE, imam od babe. S druge strane, Velibor Stojić, ispostavlja se rođak iz Užica, neko vreme ima u planu štampanje knjige rodoslova i porekla, ali evo nikako da ista vidi dana.
    Ako imate neke podrobnije informacije mogli bismo malo konkretnije.
    Prijatan dan obojici i uzdravlje!