Порекло презимена Самарџић

11. март 2012.

коментара: 56

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (56)

Одговорите

56 коментара

  1. Jasenko Samardžić

    Moje ime je Jasenko Samardžić, od oca Ilije i djeda Bože. Sada živim u Đakovu u Hrvatskoj. A porijeklo vučem iz Maovica u Dalmatinskoj Zagori. Odande je moj djed doselio tokom 2. svjetskog rata. Ima li itko da može rekonstruirati porijeklo Samardžića u vrličkom kraju? To bi bili moji korjeni… Hvala unaprijed!

  2. Waldemar Samardzija

    Zna li netko nešto o Samardžijama iz mjesta Rozmajerovac u Hrvatskoj, katolička obitelj?

  3. Maja

    Poštovani,moje ime je Maja Samardžić,moj tata je rodjen u Hrvatskoj selo Čista Mala – Vodice ,tata mi se zove Dušan,deda Đuro.Slavimo sv.Nikolu. Moj tata sada živi u Kruševcu.

  4. Niksa

    Samardzija, poreklom sa Korduna, selo Blatusa, slava Sv.Pantelija.

  5. zoran

    Moje ime je Zoran Samardzic.moj otac je Veselin,djed Sretko,prandjed Kosto,cukun djed Mato.poreklom iz Bosne.mesto Zivinice.vodimo poreklo iz Crne Gore.tako mi je receno da cukun djed dosao iz Crne Gore u Bosnu.al neznam dalje i volio bih da saznam.koje bio otac mom cukun djedi Mati.da li i ja i moji preci poticemo iz Krivosije?ako neko zna moze mi se javiti na email.hvala.pozdrav svim [email protected]

  6. Dragan Samardzic

    Moji dedovi su iz Crne Gore ,a u Grabu kod Cacka vec od 18.veka.
    Deda Srecko,pradeda Milinko,cukundeda Vucic, i Andrija je prvi naselio Grab…

  7. Јованка Миловић

    Из поносног српског села Малов До са Кривошија, на понос свом српском роду, воде порекло чувени ни српски глумац Љубиша Самарџић, као и српски музички уметник и стваралац Жељко Ш. Самарџић Панонац, аутор познатих ванвременских српских песама “Суза Косова”, “Пећка Кандила” и “Гледам капу ђеда свога”.
    То је чисто српско село и сви славе Јовањдан.

  8. Miljana Samardzic

    Ja sam Miljana Samardzic od oca Draga Samardzica.Deda mi je bio Vladimir Samardzic porekolom iz Hercegovine Trebinje Bilece ali i iz Krivosija.Pradeda se iz Bosne preselio na Kosovo i Metohiju. Krsna slava nam je Sveti Arandjel.

    • Petar Samardzic

      mi onda moramo da smo neki rod 🙂
      rodjeni brat mog Dede Milana je otisao posle solunskog fronta na Kosovo
      A ne znam ni jednog Samardzica koji slavi Aradjelov dan sem nase familije

    • Valentin samardzic

      Ja sam Valentin Samardzic od oca Branko Samardžića. Deda mi je bio milivoje Samardzic, on je rodjen na Kosovu. Moj pradeda je Blagoje Samardzic poreklo iz Crne Gore (Niksic). Moj pradeda je imao 5 brata i 4 sestre oni su svi ostali u Crnu Goru osim njega, on je otišao u kosovu da živi

      • Hajde da ne brkamo pojmove. Ako je nneko poreklom npr. iz Nikšića to neznači da je crnogorskog porekla. Naime, reč je o Staroj Hercegovini koja je trenutno u sastavu R Crne Gore. Tako i Mačvanska Mitrovica pripada Sremskom okrugu, ali je reč o Mačvi.

  9. Petar Samardzic

    Pomaze Bog braco i sestre

    Ja sam potomak Samardzica koji su naseljavali podrucije izmedju Bilece i Ljubinja. Mesto Dola Zvjerina.
    Moja porodica slavi Sv.. Arhangela Mihajla jer su podigli crkvu u Dolima

  10. Војислав Ананић

    САМАРЏИћ, су стара српска породица поријеклом из Кривошија у Боки. Још даљом старином су из села Бајица у Црној Гори, раселили су се по Херцеговини и даље. Једни Самарџићи живјели су на Крстацама Врањским и у Лађевицима код Билеће. Самарџића има у Слату, Доњој Трусини, Постољанима,
    Братацу, Батковицима и Невесињу. Од братачких Самарџића је родом четнички херцеговачки војвода Петар Самарџић (1895-1945).