Порекло презимена Дамљановић

7. марта 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Фамилије-презимена Дамљановић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Дамљановић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бобова
  -Бранковина
  -Горња Буковица
  -Вртиглав
  -Кадина Лука

 2. Zoran Damljanovic

  Damljanovici selo Mikovci kod Cacaka vode poreklo od Damljana Dacovica http://www.poreklo.rs/2012/03/07/dacovi%C4%87/. Slave Stevanjdan.

 3. Milan Damljanović

  Prezime Damljanović, kako su ćesto upisivali mateičari posle drugog svetskog, izvorno Damnjanović, a u nekim drugim republikama bivše Jugosalvije upisivani kao Damjanaovići vode poreklo od Damnjana Jankovića iz sela Drenove kod Gornjeg Milanovca. Prezie Damljanaović postoji i u sustednom selu Šarani ali nisu istog porekla sa Damljanovićima iz Drenove. Damnjan Janković se doselio iz sela Slavkovice kod LJiga. Ako neko zna da li postji još Jankovića poreklom iz Slavkoviće neka napiše