Piperin

5. mart 2012.

komentara: 5

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Petar

    Ima nas u Novoj Pazovi. Slavimo slavu Sveti Jovan. Priča se da smo sa Pipera ali ja u tu priču neverujem.. jer sam tražio prezimena iz Pipera i nema Piperin.

    • Nevena

      Zdravo svima.
      Mi slavimo Lazarevu subotu. Do nekog 4 kolena smo u Sremu a pre toga nemamo informaciju. U crkvenim i opštinskim knjigama sam do nekog kolena.

      Isto se priča da smo iz Crne Gore selo Piperi, ali još niko nije išao tamo tačno da se raspita.

  2. Dusica Davidovic

    Mi Piperini smo iz Surcina .Znamo za pretka Damjana koji se nastanio u Surcinu każu dosavsi iz Crne Gore negde promenivsi prezime …Kakao smo se ranije prezivali neznamo..

  3. Sava

    Ja se prezivam Piperin i iz jako va sam po svemu sto sam cuo i raspitivao se saznao sam da se moi pretci nastanili u jakovu za vreme seoba srba marije terezije, i da smo poreklom iz plemena piperi iz crne gore iz mesta piperi, i da je slovo N dodato kada su se doselili ovde, a planiram da odem do mesta piperi u crnu goru i da probam da nesto vise saznam