Порекла презимена Богићевић

5. март 2012.

коментара: 16

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ БОГИЋЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Богићевић

Хаплогрупа: R1a Z280 CTS3402- Шаренаца кластер

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Лазаревдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (16)

Одговорите

16 коментара

  1. Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Богићевић.
    Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Богићевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места, који су постављени или ће бити ускоро постављени.

    -Арнајево
    -Барич
    -Соколова
    -Шушњар

  2. Sekula

    Familija Bogićević ima i u Moravickom okrugu u selu Kaculice ,Ljubicu i Dragacevu

    krsna slava Jovandan

  3. Stevan Bogicev

    Da li neko zna za prezime Bogicev?
    Postojanje i istorija..?

    • Srđan Bogićev

      Ja sam iz Vršca, moja porodica je tu barem 5 generacija koliko znam, mesto Pavliš, slavimo svetog Nikolu, po priči mog dede, neki moj predak je promenio prezime pa smo od Bogićevića postali Bogićev kako bi izbegao da plaća porez Turcima kad su osvojili Požarevac, onda smo mi navodno prešli Dunav i nastanili se u Pavlišu ,opština Vršac. Postoji trag da se prezime Bogićev pojavilo oko 1749. u Vršcu

  4. Marija Bogicevic

    Moj otac je iz sela Bogicevici, starim putem ka Niksicu, opština Danilovgrad u CG. Slava je Sveta Petka.

  5. Ljubiša Bogićević

    Moj otac je iz sela Knežice pored Petrovca na mlavi,kasnije se i u Petrovcu nastanjuju i moj deda se rodio u tom selu, pradeda isto, čukundeda je iz sela Veliko laole, imao je rodjenog brata koji je imao jednu ćerku i to je to, tu se gubi trag…moj otac je 80ih isao po crkvama od mesta do mesta da vidi dokle to ide i dokle se to pruza i koliko se sećam iz priča njegovih to je staro vekovima i vuče korene iz Crne gore.Inače ja sam iz Omoljice, pored Pančeva.

    • Лука Јелић

      Поздрав Љубиша,

      Јесу ли вам рођаци Богићи/Богићевићи из Великог Лаола који славе Светог Кирила Словенског 27. фебруара по грегоријанском календару?

      Ваљало би да извршите тестирање Y хромозома, то би вам сигурно помогло у истраживању порекла.

  6. Nevenka Bogićević

    Moj otac, Joleta (otac Blažo) je iz sela Bogićevići, , opština Danilovgrad u CG. Slava je Sveta Petka, pleme Bjelopavlići

  7. Julija Bogićević

    Ja potičemo iz porodice koja dolazi iz Kosjerića ( Radanovići, zaseok Zabava). Naša krsna slava je Nikoljdan. Bilo je sedmoro dece Bogićevića. Rasuti su po celoj Srbiji. Šabcu, Valjevu, Novom Sadu, neki su ostali u Kosjeriću.

    • Djordje Bogićević

      Pozdrav Julija

      Moja slava je isto Nikoljdan,pa sumnjam da možda dodjemo neki rod? Moj predak Bogić (Konstantinović) se doselio iz Kolubarskog(Valjevskog) kraja u Kruševac u selo Dvorane, kada je ubio 2 turcina. Ako imate neke podatke o vašem poreklu,voleo bih da se cujemo.
      Srdačan pozdrav

      • Miloš Bogićević

        Pozdrav, ja sam Bogićević iz valjevskog kraja. Da li znate možda koji deo Valjeva je u pitanju? Sa sigurnošću tvrdim da su se moji Bogićevići kojima i ja sam pripadam doselili u okolinu Valjeva iz Crne gore.

        • Ђорђе

          Поздрав, нажалост не знам из ког су дела, знам само да се предак Богић доселио у Крушевац због турске потере,отац му се највероватније звао Константин због презимена Константиновић.Коју славу славите?

  8. Lazović Donje Stravče

    Mi potičemo od Drekalovića nekad smo zivjeli na Ubli,a naši stari su presli u Donje Stravče Kuči dje i danas živimo.Rodoslov nas je PUNISA,PERO,RADOVAN,PULJE,SAVA,NIKOLA,LAZO,VUKA,VUKSAN,ILIKO,LALE,DREKALE. Javite se Lazovići