Порекло презимена Павков

4. марта 2012.

коментара: 16

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ПАВКОВ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Павков

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло:

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (16)

Одговорите

16 коментара

 1. Poreklo pratim do Revolucije 1848. i svog čukundede Arsenija Pavkov koji se sa braćom 1850. godine preselio iz Sivca (opština Kula) u Čortanovce (opština Inđija). U Sivcu ima nekoliko kuća Pavkovih kao i u Somboru i Staparu, svi su Pravoslavci i slave sv.Nikolu. Isti slučaj je sa Čortanovcima.
  Na internetu sam pronašao popis stanovnika Sivca iz 172 i neke godine, u njemu se ne pominje prezime Pavkov, iz čega se može zaključiti da su se u Sivac Pavkovi doselili kasnije, ne bih znao (ali bih voleo da znam) odakle. Ili su se u nekoj od notornih srpskih deoba odvojili od ostatka familije i uzeli drugo prezime, baš kao dva brata mog čukundede koji su iz Čortanovaca produžili za Bijeljinu, i za njih i njihovu granu porodice (ako postoji) se ništa ne zna. Pretpostavljam da su promenili prezime. Pozdravljam i podržavam u radu ekipu sajta poreklo.rs

  • Бранко Тодоровић

   Овако се презивала, додуше удано, моја разредна и професорка биологије у гимназији. Муж јој је мислим био професор математике. Није искључено Драгославе да су ово двоје просветних радника управо потомци једног од двојице браће вашег чукундеде који су продужили за Бијељину. Нажалост, обоје су помрли, па вам не бих могао више сазнати (осим можда имена), знам да је професорка била негде око 1940. годишта, а муж јој вероватно нешто старији (знам га само из приче, јер је предавао мом оцу).

  • Милодан

   Велико ми је задовољство што је мој пријатељ са “других димензија” почео да коментарише на овом порталу. Желим му да кроз ангажман дође до својих даљњих корена. За почетак му предлажем две ствари, а то су:
   1. Да се учлани у Друштво српских родословаца “Порекло” и плати чланарину (хе хе хе).
   2. Да уради ДНК и на тај начин потврди своје корене.
   Велики поздарв мом (за сада) виртуелном пријатељу Драгославу.

  • Senka

   Ja sam Pavkov iz Sivca,ima dosta porodica Pavkov u Sivcu.Meni niko od njih nije rod

  • vojbin

   На попису становника Сивца из 1720.год забележени су Pavko Szivcsanin; Plasa Szivcsanin; Alan Szirizanin; Mazko Jubbics; Szava Vezusicsanin; Pavo Maina; Veszelin Szebestyanin; Stanimir Kalenticsz; Radosav Topolacsz; Stanisa Nagyvinecs; Mira Szirizanin; Sivko Csuricsz; Subotta Bikicsanin; Ostoia Nagyvitvacsz; Stoian Pregrovicza; Jovan Panicz; Ivko Predovsanin; Czveia Jankovicsz; Radossa Szremacs; Iavka Ispatki; Messo Pivnicsanin; Messo Sebestianin; Radovan Dusinacsz; Tucza Szekulanin; Sziva Preadovcsanin; Rada Palansonin; Kucsura Szubba;…можда је баш Павко Сивчанин родоначелник Павкових

   • драгослав павков

    @Defendor
    Тек сад сам се неким послом улоговао овде па видех ваш одговор 🙁 надам се да сте још увек ту негде 🙂
    Где сте ишли у гимназију кад мислите да Ваша професорица може бити у вези са бјељинским огранком породице Павков?

    @Senka
    Чуо сам да су неки Павкови у Сивцу крајем 19. и почетком 20. века узели “нову веру” тј постали Адвентисти. Можда Вам зато “нису рођаци”? Кад смо већ ту, где је боље трежити податке у пореклу – у црквеној општини Сивац или у сомборском Архиву. Пробао сам у Архиву али сам одустао кад сам видео колика је навала зог мађарских пасоша 🙁
    @ Милодан
    Част ми је узвратити поздравом! (Радован Трећи 🙂 ), има дана

    @ vojbin
    Да, то је то! Не знам како ми је тај Павко промакао испод радара 🙁 Шта је искуство богати…

    • Бранко Тодоровић

     У добојску гимназију, а њој је то било удано презиме, муж јој је такође био професор, ако се не варам – математике. Али он је предавао ранијим генерацијама, док сам ја био последња генерација професорки, која је недавно, убрзо под одласку у пензију, преминула.

   • Gavrilo

    Pozdrav svima…
    Gordana,
    moj pradeda se isto zvao Isa i bio
    je iz sela Veliki Gaj u banatu, nemam nikakve rođake u bačkoj ni u sremu,
    samo u bg, ali i oni su potekli iz istog
    sela odakle i mi. Tata mi je rekao da
    ne zna odakle su nam preci došli…
    Slava nam je Aranđelovdan…

  • Ana Korac

   Poštovani Dragoslava,
   Veliko mi je zadovoljstvo da napokon “srećem” nekog ko ima više info o porodici Pavkov.
   Naime, moj pokojni suprug je bio Pavkov (slava Sv. Nikola). Rodjen je u Vrbasu, ali se još kao beba s roditeljima preselio u Kulu gde je odrastao. Kao tinejdžer je došao u Beograd kod tetke.
   Zbog našeg sina sam pokušala da pronađem rodjake (najuža porodica mog supruga nije bila brojna i svi su na žalost umrli), medjutim svi članovi porodice Pavkov koje sam kontaktirala preko mreža nisu nam rod – ni njih nema puno, svi su u glavnom iz Vojvodine, slave različite slave.
   Trenutno pokušavam da preko zvanične matične i crkvene administracije dodjem u kontakt s nekim od Pavkova koji su nam rod.
   Srdačan pozdrav i svako dobro.

  • vojislav pavkov

   Moji su Pavkovi, i rodjen sam u Kuli, dobar deo porodice a i samo poreklo je iz Sivca. Tamo takodje i dan danas imamo dosta rodbine sa kojom nismo u kontaktu. Poceo sam da pravim i mapiram porodicno stablo, pa bih voleo da mi se Pavkovi iz Sivca jave ukoliko imaju istu zelju. Pradeda je bio Dusan Pavkov sa Vukosavom Pavkov. Imali su sinove Zdravka i Djuru. Djura kasnije u Kuli ima sina Sa Drenkom Pavkov, Ljubomira Pavkova. Kasnije dolazimo brat Slobodan i Ja.
   Ono sto je takodje jedna od stvari koje zelim da saznam je cudan porodicni nadimak. Ima mnogo Pavkova, ali samo neki su “Pukela”. Znam da taj nadimak ide dosta unazad, jos od pradede. Ne mogu da saznam odakle to potice i sta znaci. Bar od rodbine koja je ziva i sa kojom sam pricao na tu temu.
   Pozdrav Familojo! 🙂

 2. Rođena sam kao Pavkov Gordana. Od oca Ise, a djed mi je bio Pavkov Isidor rođen u selu Gaj u Banatu. Ja sam rođena u Kutini, zanima me dali ima kakvih informacija o prezimenu Pavkov iz Banata? Moji su slavili Sv. Mratu.

 3. Djordje Pavkov

  Pozdrav svima.prezivam se Pavkov zivim u Begecu ovde je to prezime najucestalije i svi slavimo sv Jovana.