Poreklo prezimena Ponjević

3. mart 2012.

komentara: 4

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. milan ponjevic

    Postovani Posetioci foruma,

    zanima me poreklo moje porodice i prezimena Ponjevic. Znam da su moji poreklom iz zaseoka Ponjevici, selo Natpolje, opstina Sipovo, Republika Srpska. Medjutim ne znam otkuda su dosli tamo , i ne znam kompletno porodicno ‘stablo’.

    Druga stvar koja me zanima je jezicko znacenje prezimena. Prezime podseca na ‘ponjavu’ ili cebe, moguca je povezanost.

    Znam takodje da postoji prezime Ponjevic u okolini Gornjeg ili Donjeg Milanovca u Srbiji. Da li je to isti rod ili samo slucajnost ?

    Takodje zanm da postoje Ponjevici muslimanske veroispovesti. Bilo bi interesantno saznati vezu , i da li je to isti ili razlicit rod ?

    Svaka informacija je dobrodosla.

    Puno hvala unapred.

    U zdravlju !

    Milan

    • Senaid Ponjević

      I mene je to kopalo oko porijekla prezimena..i tražio sam i našao pisani dokument o Jovanu Ponjeviću iz 1836 iz Drniša, Knin..a sve naučnjake koje se bave sa istraživanjem sam pitao i dali odgovor da potjece iz Drniša Knin..i većinski je Srbski i Muslimanski “Ponjava” tepih koji koristimo u ” Bosanskoj Krajini ” ..imamo i rođake u Centru Beograda Čitava ulica Sve sami Ponjevići..Tako da znam Za Jovana Ponjevića zvani Jovan Dalmatinac Krajišnik..tako piše u dokumentu…a koje prije bio ne znam stvarno tako da ostajem sa informacijom O Jovanu Ponjević Dalmatincu ili ti ga Krajišniku…

  2. Snezana

    Postovani Milane, ja sam udato Ponjevic i bas smo isto ovo znali kao i Vi. Da li mozda znate koja krsna slava je vezana za nase prezime? Puno bi nam znacilo.Odakle ste Vi?
    Srdacan pozdav