Порекло презимена Миленовић

24. фебруар 2012.

коментара: 27

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (27)

Одговорите

27 коментара

  1. andrijana

    Poreklo moje porodice Milenovic je iz Vlasotinca tacnije iz sela Dejane. Pradeda je bio pintor i zbog posla se preselio u selo Kovacevac kod Mladenovca. Imao je cetvoro dece,tri sina i jednu kcer koja je ostala u Dejanu. Krsna slava je 9.12 Sv.Alimpije. Danas u Mladenovcu postoje tri porodice Milenovic. A skoro sam saznala da ih ima i u Krusevcu.

    • Natasa

      Ustvari,nije selo Dejane,vec su Milenovici poreklom iz sela Djordjine, Dejane je u blizini. Milenovica ima i u Velikoj Plani, Beogradu,Nisu,a u Zajecaru je ziveo Desimir Milenovic,pisac i novinar Politike. Svi ovi Milenovici vode poreklo iz pomenutog sela Djordjine. Najvise ih ima u Vlasotincu. Moj deda je bio ciglar i doselio se u Veliku Planu 1950.-te godine. Imao je cetiri brata,od kojih je jedan dosao da zivi u Velikoj Plani,jedan je kao vojno lice ziveo u Rijeci ( Hrvatska ), posle rata se nastanio u Gornjem Milanovcu,a ostala dvojica su zivela u Beogradu. Pintor iz Kovacevca je bio stric mog dede 🙂

      • Ana Milenovic

        Nase prezime Milenovic potice iz Dragocveta, sela u Jagodini. Mislim da nema nikakve veze sa selima kod Vlasotinca. Moj deda Ljubomir je napustio Jagodinu i presao u Knjazevac u drugoj polovini 19.veka gde se i ozenio. Moj otac Bozidar je najveci deo zivota proveo u Nisu. Imala sam Milutina Mileta koji je pre Drugog Svetsko rata ziveo je u Kalni kod Pirota, posle u Novom Pazaru na kraju u Josanickoj Banji (ispod Kopaonika). Drugi stric Toza ziveo je u Knjazevcu gde je i umro; treci stric Dusan ziveo je u Beogradu, Znam da smo imali rodjaka Batu Milenovica u Beogradu, ali ne znam koje koleno. Volela bih da pronadjem rodbinu iz Dragocveta.

      • MILAN

        Koliko mi je poznato u Velikoj Plani ima jedna porodica Milenović.

    • Sasa Milenovic

      Ima na s par porodica u Krusevcu, i koliko ja znam cukundeda nam dosao na prizetstvo iz sela jakovlje u selo rosicu. pre toga ne mogu da nadjem podatke….

    • Andrijana moje poreko je isto iz Vlasotinca moj deda je koliko znam imao jos osmoro brace … preselili su se u selo Knicanin gde smo mi jedini Milenovici i dok nisam naisla na ovaj sajt mislila sam da nam se prezime gasi ? Kako ti se zvao deda ili pradeda?

    • MILAN

      Ima ih i u Krnevu pet porodica.

    • Aleksandra

      Moja baba(oceva majka) je iz porodice Milenovic iz Velike Plane(dosli su iz sela Dejane. Tri brata i moja baba .

  2. Milenovic

    Milenovica ima i u okolini Aleksinca selo Stanci…

  3. Sanja Milenovic

    U okolini Despotovca ima puno Milenovica,slave Sv.Nikolu

  4. Ivan

    Moji Milenovici su iz Crne Trave,zaseok Saraviceve.Inace zivimo u Arandjelovcu.Pozdrav svim Milenovicima mislio sam da nas nema puno 🙂

  5. Ivan Milenović

    Moji Milenovići vode poreklo iz okoline Despotovca, selo Popovnjak. Deda se posle drugog svedskog rata doselio u Kruševac. A za Milenoviće u Popovnjaku neznam nista jer nismo u kontaktu…

  6. Marko

    Na južnim padinama Suve Planine nalazi se selo Čagrovac. U njemu su do 1990. godine živela šest domaćinstva sa prezimenom Milenović. Njihov predak po imenu Milen, kao momak, doselio se u ovo selo polovinom 19. veka iz okoline Vranja. Tu se oženio i osnovao svoju porodicu. Njegovi potomci su po njemu dobili prezime Milenović. Većina tih Milenovića danas živi u Nišu. Jedan od njih je i profesor u penziji dr Božidar S. Milenović. Radio je kao profesor mikroekonomije i marketinga na Univerzitetu u Nišu, Ljubljani i na Univerzitetu BK u Beogradu. Pozdrav svim Milenovićima.

  7. Miroslav B Mladenovic Mirac

    Нисам још стигао да конкретно проучим све родове са презименом МИЛЕНОВИЋ, али у писању ЗАПИСА овде о селима из Црне Траве и Власотинца, забележио сам:Миленовић (с.Криви Дел, Црна Трава, порекло из село Г.Гаре, крсна слава Св.Јован), Миленовићи у још неколико села у црнотравском крају и Миленовићи у селу Д.Дејан (крс,сл. Св. Никола) и Миленовићи у махали Ђорђине села Г.Дејан (крс.сл. Св.Ђорђе, 9.децембар или Св. Алимпије).
    Овде сам видео неке ПРЕПИСИВАЧКЕ ЗАПИСЕ из књига из архива, што замагљује порекло овога рода. Родоначелник свих МИЛЕНОВИЋА је био МИЛЕН.
    Дошао сам до неких истраживања о њиховом насељавању, а онога ко жели више да сазна нека прочита о РОДОСЛОВИМА у записима које сам оставио овде напорталу ПОРЕКЛО о пореклу становништва у селима Црне Траве и Власотинца.
    Знам да су МИЛЕНОВИЋИ били после другог светског рата били и као партизански колонисти се заселили у Војводини(околони Сомбора и другим местима у Војводини). Неки од Миленовића живе ту поред мене у комшилуку у Власотинце.

  8. Рајко

    Molim sve Milenovice za odgovor :
    Da li neko zna nesto o kapetanu Aleksandra Milenovicu, nestalom u Drugom sv. ratu ?

  9. Dalibor

    Milenovići ima i u babusnici i selo radinjinci kraj babusnice,poreklo je od nekon pra deda Milena i to selo po zapisima je nastanjeno sa kosova,slava im je sveti arhangel.

  10. Stefan Kočić

    Pozdrav, ja sam iz sela Trnavac kod Zaječara. Moji čukundjed se prezivao Milenovic. U nasem selu postoje jos 3/4 porodica sa tim prezimenom. Moje selo se naselilo sa Kosova tokom velike seobe. Selo je bilo izmedju Peći i Djakovice.