Порекло презимена Кисо

21. фебруар 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Voleo bi da saznam vishe o ovomm prezimenu !?
    Otac mi je rodom iz Glavica – selo pored Glamoha , inace otac jako malo zna o svom rodoslovu jer je rodjen 36 godine a u toku rata te knjige u koje se upisivalo su zapaljene sa kucom inace imao je/ima nekoliko brace i sestara koji su po svrshetku rata obzirom da su im roditelj bili mrtvi rastureni po domovima za ratnu sirocad shirom nashe lepe Jugoslavije ,tako da se moj otac Dushan prakticno okuplja posle rata 2 gog svetskog sa prestalim bratom i sestrama:Grozda Nikic – udala se u Glamocu zivela sve do zadnjeg rata sa suprugom ,trenutno u Leshtanima!
    Brat Mile – Ziveo u Zenici kao prefesor u shkoli do zadnjeg rata prebegao sa porodicom – u medjuvremenu njegov ucenik ,,zenga,, ga sklonio kod sebe da zivi kao ratni zarobljenik u okolini Viteza ,zamenjen u razmeni,, dok mu je supruga i njegova cherka Sandra prebegle mimo zamene !!
    Sestra osnovala porodicu a stric umro u Beogradu ubrzo nakon shto je svoju Porodicu situirao u naselju zbeg Borca !
    Druga tetka odnosno oceva sestra se udala u Sarajevu /Lela / I rodila 2 divne cerke od kojih se jedna Goga udala i ima dvoje Dece vec velike ,druga sestra mi se nije udavala radi kao dipl, pravnik -interesantno zovu je Meri ,ali ja njeno pravo ime nikad nisam uspeo saznati – oceva sestra Lela ubrzo preminula posle zadnjeg rata!!
    Pomenuo bi i ocevu trecu sestru olgu koja se udala i dan danas zivi u prijedoru sa suprugom Sretkom Banovicem i sinovima Predragom-Predo i Luka koji obojica ostvareni ljudi sa po troje dece od koje su se neke i udale ili im je vreme !!Tetka je dan danas ziva i zdrava i nije se selila iz Prijedora!!!!
    Toliko od mladje generacije koja pishe ono shto je cula videla i pojedine stvarl –
    Ako neko ima podatke o prezimenu Kiso molio bi da napishe neku rec na e mail ili da nekako stupi u konttakr sa kiso na Face Book koje sam ja poceo da prikupljam kao svoje prijatelje na ovoj drushtvenoj mrezi radi skupljanja podataka o porodicnom stablu -Grbu i poreklu koje bi kao nosilac istog prezimena!!!!

  2. Srbin RS

    Dobar dan Milorade,

    Znam da Kise zive i na Kupresu, tacinje u Opstini Kupres RS, u Novom Selu.

    U knjizi “Kupresko, Vukovsko, Ravni i Glamocko Polje” pise da su Kise iz Livna, iz sela Celebic.
    Pise da je i tu ziveo jedan Kiso koji bio siromasam i cuvao seoska goveda da zaradi makar nesto.
    Prije okupacije Bosne i Hercegovine 1908. dosli su Kise na Kupres

    Pozdrav