Порекло презимена Колунџић

19. фебруар 2012.

коментара: 2

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Pozdrav,
    Želeo bih da saznam nešto više o svojim korenima.Po majčinoj strani njena majka se zvala Kolundžić Božica i živela je u Rudopolju dok joj ustaše nisu zaklale oca a ona se priključila SKOJ-u.Žalim što imam ovako šture informacije ali bih voleo da saznam da li još ima moje krvi da su živi.Majčin otac se zvao Marinković Milivoje i on je imao dosta zanimljivu epopeju(putovao sa cirkusom,bio u vojsci Kraljevine Jugoslavije i kao takav interniran u Nemačku na rad,posle rata bio u miliciji ali su ga isterali jer nije hteo da bije ljude itd).Za sada toliko o majčinoj strani pa ako ovo uspe idemo na očevu.
    Hvala unapred!

    • Војисла

      Колунџићи су пореклом из Далмације, из места Бенковац. Колонизирали су у Банат, у Војвода Степу, код Српске Црње око 1920.те године. Био је то Иса Колунџија са супругом Загорком. Имали су сина Драгана. Сви су упокојени.