Гошњић

15. фебруар 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Nebojsa

    Za prezime Gosnjic se moze potvrditi da postoji na podrucju Malog Zvornika, i to u selima Radalj i Donja Tresnjica.Pored ovoga nekoliko porodica sa istim prezimenom zivi u selima u siroj okolini Valjeva. Ove porodice znaju da su negde od Loznice pa postoji velika verovatnoca da su i one poreklom od sela Radalj jer se isto nalazi na oko dvadesetak kilometara od Loznice. Sa obzirom da svi slave istu slavu Djurdjevdan moze se sa velikom sigurnoscu potvrditi da su istoplemenici.
    U reonu sela Radalj, u Malom Zvorniku postoji stari nadgrobni kamen sa samo ucrtanim krstom koji po predanju obelezava grob rodonacelnice Gosnje ili Gosnjare po kojoj je porodica dobila ime.
    Gosnjici su pod starim prezimenom verovatno Urosevic doselili u sliv Drine sa podrucja Crne Gore podrucja Zabljaka. Na podrucju Crne Gore postoje Gosnjici ali o njima nemam podataka

    • Gošnjić

      Gošnjići iz sela Dućić kod Ljiga (verovatno ste na njih mislili kad ste napisali da žive u široj okolini Valjeva) ne slave Đurđevdan već Lazarevu subotu. Odavno pokušavam da nađem više informacija o poreklu prezimena i prvi put sada čujem za Gošnju o kojoj ste pisali, pa molim ako možete da mi se javite na mejl [email protected]