Бајин

12. фебруара 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

 1. Давор

  Ево неких информација за Бајине са подручја северне Србије (Војводине).Бајини који славе славу СВ. Алимпије живели су на подручју села Драгутиново (Ново Милошево) дошли су из Бочара у “гладну годину” (искрено не знам шта то значи). Такође живели су и у Бочару. У Бочар су дошли из Баје. Такође је врло битна информација да је у Бочару један сокак добио име БАЈИН СОКАК и то је био први сокак у селу. Бајини су живели и у Падеју где су славили СВ. НИКОЛУ,слушали су да су пореклом из Србије. Породице Бајин су у Падеју имале три суваче на Тиси.

  • Александар Маринковић

   у „гладну годину“ (искрено не знам шта то значи)

   Даворе, то значи да су се преселили тражећи бољи живот у неком другом крају јер је владала глад због несташице хране (суша, поплава….), а поседи које су имали очигледно нису били довољни да се сви прехране. Зато неки одлазе у нешто удаљеније крајеве како би окушали срећу.