Порекло презимена Милутиновић

5. фебруара 2012.

коментара: 22

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛУТИНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милутиновић

Хаплогрупа: J2a

Порекло: КДН

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Милутиновић

Хаплогрупа: J2б род Годијеља

Порекло: Јабланица, Крушевац, Србија

Крсна слава: Јовањдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

МИЛУТИНОВИЋИ

За Милутиновиће се зна да су најстарији становници села Комарнице, а можда и цијелог Дробњака. Убрајају се у оне породице које су прве дошле у Дробњак и у њему се прве настаниле. Приповиједа се да су старином из Босне, гдје су живјели у околини Травника, одакле су, послије пада Босне под Турке 1463. године, прешли у Бањане, а из Бањана у Дробњак. Сада се нико у Дробњаку не презива овим презименом, већ су се разгранали на Вуковиће и Никитовиће. Поуздано се зна да је од овог братства био и чувени војвода Анта Богићевић (Б. Милојевић-Рађевина и Јадар), који је живио у лозничком крају. Не зна се да ли су Богићевићи ово презиме у лознички крај донијели из Дробњака, или су га тамо добили.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поеијекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

__________________

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (22)

Одговорите

22 коментара

 1. Шарко

  Ацо, увек када питаш о пореклу било које породице, наведи крсну славу.

  Ево линка о порекло штановништва Г. Крчина. Од којег си рода? Ваши Милутиновићи су овде вероватно забележени под друго шире родовско презиме. Имате ли неко старије или секундарно презиме?
  http://www.poreklo.rs/2014/11/09/poreklo-prezimena-selo-donji-krcin-varvarin/

  • Nikola

   A da li znas mozda poreklo Milutinovica iz Belog Brda (Kosovo i Metohija) opstina Leposavic.
   Krsna slava Sveti Arhangel 🙂
   Hvala unapred.

  • bojan

   Ovaj link nema veze sa Gornjim Krcinom. Rodonacelnik Milutin Stojanovic pre njega Jovanovici. U direktnim rodbinskim vezama sa Sledecim porodicama. Milosavljevic, Jevremovic,Gligorijevic, Milosevic, Simic. A u familiju su dosla zenidbom sledeca Prezimena: Marinkovic, Radivojevic, Brasic. Doseljeni za vreme prvog srpskog ustanka kao i vecina stanovnistva tog kraja.

 2. marija milutinovic

  Pozdrav,ja bih htela da saznam nesto o prezimenu moga oca,naime ono sto znam je da su baba i deda njegovi otac i majka dosli u juzni banat 1960 god iz Novopazarskog sandzaka a da su u sandzak dosli njihovi preci iz crne gore,tata ima podatak da su milutinovici nekada bili iz plemena vasojevica iz okoline berana ali mnez nam koliko je to tacno. tatina majka inace petronijevic takodje je poreklom iz crne gore koliko znammoiz okoline bijelog polja.za te petronijevice znamo da su bili cetnici za vreme rata i nista drugo. krsna slava milutinovica je sv nikola

 3. Denis Milutinovic

  Pozdrav

  Moj otac je rodom iz sela Urovice kod Negotina a po njegovoj priči neki cukundeda se iz crne gore bio preselio tu i zato ima Dve porodice Milutinovic u to selo i slave Jovanjdan a od tog porekla ima i u Kupuzište kod Kladovo jedna porodica i oni slave sv Nikolu.

 4. Miroslav

  Moze li mi neko reci o Milutinovicima iz okoline Srebrenice, krsna slava Savindan. Hvala unapred

 5. Olja

  Pozdrav,
  Može li mi neko reći poreklo Milutinovića iz opštine Lučani, selo Živica? Krsna slava je Lazareva subota.

 6. Sonja

  Da li neko zna poreklo Milutinovića iz Kuršumlije, krsna slava Sv. Petka?
  Moj deda se zvao Miodrag, bio je opančar pre ll svetskog rata, pa posle trgovac, otac mi se zvao Dragan, stric Slobodan (svi su ga zvali Cole) i tetka Srbobranka nadimak Srba.

 7. Војислав Ананић

  МИЛУТИНОВИЋ (п), у Мркоњићима (Попово). Поријеклом су из Мркодола у Црној Гори. “По локалном предању св. Василије Острошки био је од Милутиновића” из Мркоњића. Славе Никољдан (84:75,171). Милутиновића има и у Ошанићима (Столац). Славе Шћепандан.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 8. Ljiljana Milutinovic

  Mozete li mi nesto reci o poreklu Milutinovica iz Rogatice,BiH:Slavimo Svetog Nikolu i nasi stariji su se izmedju sebe zvali Djuka,pod pretpostavkom da smo se nekada prezivali Djukic.Takodje su govorili da smo poreklom iz Crne Gore,pleme Piperi.Moj djed se zvao Stanoje,imao je dva rodjena brata,Draga i Borisava.Njegov brat od strica se preselio u Priboj i tamo zive njihovi potomci,dok u Rogatici zive i potomci njegovog brata od strica Petra.Treci brat od strica Rade je imao samo zenske potomke.Hvala unapred

 9. Da li se zna nesto o poreklu Milutinovica iz Crne Gore koji slave Aleksandra Nevskog? Hvala