Порекло презимена Станимировић

4. фебруар 2012.

коментара: 15

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (15)

Одговорите

15 коментара

  1. Ljubisa

    Sto se tice Stanimirovica iz Macve, selo Sevarice dosli su iz oblasti Podgorine i Osjecine pre 200 godina i slave Svetog Nikolu.

    • Dušanka Stanimirović

      Pozdrav svima! Volela bih da nadjem familiju i da čujem malo više ako neko zna da mi kaže . Stanimirović Sreten iz Surčina, oženio se Dušankom(promenila je ime, bila je Zuzana Žilhovska mislim,Slovakinja). To je moj deka,ali sticajem okolnosti nemam nikakav kontakt,samo sa bakom. Deka nije živ,a meni nisu mnogo pričali o familiji. Jako bi mi bilo drago da saznam nešto ako neko zna

  2. Милан

    Станимировићи из села Новаци код Уба, стара српска фамилија, слави крсну славу Лазаревдан. Учесници свих ратова за слободу Србије. Зашто имена учесника Великог рата погинулих на Солунском фронту, као и преживелих носилаца Албанске споменице, нема у списку Ратници Тамнаве.

    • Danilo

      Porijeklom Starcevici iz Gackog, tvoj predak je otisao za Srbiju u 19. vijeku, a njegov rodjeni brat (moj predak) se vratio u Crnu Goru, jer su Starcevici zapravo iz plemena Drobnjaci pod Durmitorom, Starcevici su od Starovici, Starovici od Omakalovici, Omaklovici od Kosovcica, mozes naci sve o nama od doseljavanja na Balkan pod Vojvodom Lepcem u 7. vijeku, preko Joka i Djurana (bio na knezevoj veceri veliki junak Boja na Kosovu), preko svih vojvoda do danas, dao sam ti osnov, procitaj o bratsvu Kosovcica, samo zapamti da smo mi Starcevici odnosno Starovici, mala je grana nas koji slavimo Lazarevdan, srecno rodjace! Ako te bas zanima kako se ko zvao imas sve zapisano u manastiru Moraca iznad Podgorice

    • Sinisa

      Moji su iz CG Pljevlja, selo Zbljevo. Slavimo lazarevdan

  3. Milos

    Stanimirovici iz sela Culjkovic kod Sapca. Krsna slava Nikoljdan..Najstariji meni poznati preci Zivko i Nadezda.

  4. Milan

    Stanimirovici kod Bujanovca u selu Borovac bivsi krajminovac krsna slava Djurdjic 16.novembar zanima me da li su ucestvovali u nekom ratu

  5. Владимир

    Породица Станимировић, Старо Село код Велике Плане. Крсна слава Света Петка. У нашем селу смо већ 300 година. Немам евиденцију одакле смо се овде настанили. Знам свој родослов до курђела, а по неким информацијама и до курђуна.

  6. mladen

    Stanimirovića ima u selu Mihajlovac pored Smedereva. Oni su tamo negde od početka 19 veka, a mislim da su poreklom iz okoline Niša, tačnije negde iz Matejevca pored Niša. Slave Sv Nikolu.

  7. Miloš

    Stanimirovići iz Leskovca slave slavu Đurđic. Najstariji kog znam je Vladimir. Živeli u s.Brestovac i s.Jašunja.

  8. Vesna

    Stanimirovići iz Konjica, kod sela Pecka Osečina. Ivan Stanimirović je poginuo u povlačenju sa solunskog fronta ne zna se grob. Slave svetog Jovana.

  9. atila

    Molim vas pomozite mi da stupim u kontakt sa Miškom Stanimirovićem iz Zbljeva ili Komina.Upoznali smo se na vašaru na Ilijinom brdu 1983 kad sam otišla na studije u Kragujevac.Imao je frizuru na repove(kao Maradona)više plav.Dobila sam dve razglednice od njega u studentski dom u KG.Više se nismo nikada sreli niti videli.Želela bih znati gde živi.Školski drug nam je biop pokojni Dragan Krvavac kao i Starovlah koji je ubio Krvavca.Unapred zahvalna Svetlana Lacmanović

  10. Aleksandar

    Stanimirovici iz Vlasotinca ( Selo Jastrebac )
    Krsna slava Sveti Arhangel Mihailo.