Порекло презимена Михаиловић

4. фебруара 2012.

коментара: 25

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (25)

Одговорите

25 коментара

 1. Brfjanin

  Moje prezime je Mihailović, po mojim saznanjima moj deda je rodjen u Ivanjici i njegov otac je iz nekog sela u okolini Golije..Zanima me kako je to prezime dospelo u Ivanjicu posto nisam videla po komentarima da je navedeno u tom gradu.

 2. Aaa

  Za ima me poreklo moga prezimena Mihailovici. Krsna slava nam je Oci ili Ocevi i zivimo u okolini Pozege selo Glumac. Po predanju mi poticemo iz Hercegovine. Moj deda je bio dinarski rasni tip po izgledu kao i ja.

  Molim vas da mi pomognete u otkrivanju porekla moje porodice jer mi se cini da mi je moj otac rekao pogresnu krsnu slavu meni jer je davno moj pradeda otisao na imanje od moje prababe i od nje prejuzeo krsnu slavu.

 3. Горан

  Михаиловићи из Дубљана у Поповом пољу су се звали Вукосавићи,потомци кнеза Вукосава Николића,познатих Средњовековних Властелина Николића,Господара Поповог поља.

 4. Zoran

  Moje prezime je Mihailović. Živim u Bijelom Polju . Moji stari su me učili da smo porijeklom iz Morače. Pobratimi smo sa Braunovicima i Rakocevicima. Odatle smo se doselili u okolini B.Polja -selo Prijelozi. Jedni su pošli put Sjenice Ivanjice a drugi pošli put Metohije.

 5. Darina Mihailovic

  Zdravo ja sam Darina Mihailovic Bjelopavlic, moji su rodom iz sela Miokusovica- Danilovgrad. Slavimo slavu sv. Petku.

  • Preci

   Poštovana Darina, da li su oba prezimena Vaša devojacka?Tragam za Mihailovićima-Bjelopavlićima kao prezime.Našla sam ih jedino u Milutovcu na početku XX veka. Danas ih nema. Ako živite u Srbiji, molim Vas o informacijama o doseljavanjima, ako ih imate i eventualno gradovi gde imate rodbinu. Moje predačko prezime je Mijailović (greške u pisanju uvek bile) po popisu, slava Sveta Petka, Hercegovci po usmenom predanju u Macvi ,, a po popisu oz 1829. doseljeni od Morave. Tragam za poreklom u Crnoj Gori i mestom preseljenja u Srbiji pre Mačve. Pozdravljam Vas srdačno.

   • Aleksandar

    Mihailovići su Piperi, veliki broj ih je posle II Sv.R kolonizovan u Vojvodini, Zmajevo recimo, a deo je ostao u CG, Podgorica, Rijeka Piperska, Bioče, ali su pojedine grane otišle i u druge krajeve. Aranđelov dan slave.

 6. Mihailović . .....

  Mihailović iz Loznice
  Slava Djurdjevdan

 7. Ivana Mihailović

  Ćerka sam Ljubomira Mihailovića uz Ivanjice. Deda po ocu je Cvetko Mihailović zvani Đengil. Pradeda je bio Aleksandar Mihailović. Cela porodica je živela u centru Ivanjice i svi su sahranjeni na gradskom groblju. Slava je Sv Đorđe ili Đurđevdan. Otac mi je govorio da smo poreklom iz Hercegovine.

 8. М. Михаиловић

  Поштовани, презивам се Михаиловић.
  Занима ме порекло моје породице, која живи у Барошевцу, надомак Лазаревца и слави Ђурђевдан.
  Према сазнањима од баке, презивали смо се Мијаиловић.
  Не знам када је презиме промењено и зашто, отац и деда носе презиме Михаиловић, а мислим и прадеда.
  Уколико неко има информацију о сличној ситуацији или о доласку Михаиловића/Мијаиловића у Барошевац, нека ми одговори, била бих му јако захвална. Хвала унапред! 🙂

 9. Бора

  Михаиловићи су пореклом из Србије, тачније из Ивањице.