Порекло презимена Михаиловић

4. фебруара 2012.

коментара: 21

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (21)

Одговорите

21 коментара

 1. Brfjanin

  Moje prezime je Mihailović, po mojim saznanjima moj deda je rodjen u Ivanjici i njegov otac je iz nekog sela u okolini Golije..Zanima me kako je to prezime dospelo u Ivanjicu posto nisam videla po komentarima da je navedeno u tom gradu.

 2. Aaa

  Za ima me poreklo moga prezimena Mihailovici. Krsna slava nam je Oci ili Ocevi i zivimo u okolini Pozege selo Glumac. Po predanju mi poticemo iz Hercegovine. Moj deda je bio dinarski rasni tip po izgledu kao i ja.

  Molim vas da mi pomognete u otkrivanju porekla moje porodice jer mi se cini da mi je moj otac rekao pogresnu krsnu slavu meni jer je davno moj pradeda otisao na imanje od moje prababe i od nje prejuzeo krsnu slavu.

 3. Горан

  Михаиловићи из Дубљана у Поповом пољу су се звали Вукосавићи,потомци кнеза Вукосава Николића,познатих Средњовековних Властелина Николића,Господара Поповог поља.

 4. Zoran

  Moje prezime je Mihailović. Živim u Bijelom Polju . Moji stari su me učili da smo porijeklom iz Morače. Pobratimi smo sa Braunovicima i Rakocevicima. Odatle smo se doselili u okolini B.Polja -selo Prijelozi. Jedni su pošli put Sjenice Ivanjice a drugi pošli put Metohije.

 5. Darina Mihailovic

  Zdravo ja sam Darina Mihailovic Bjelopavlic, moji su rodom iz sela Miokusovica- Danilovgrad. Slavimo slavu sv. Petku.

  • Preci

   Poštovana Darina, da li su oba prezimena Vaša devojacka?Tragam za Mihailovićima-Bjelopavlićima kao prezime.Našla sam ih jedino u Milutovcu na početku XX veka. Danas ih nema. Ako živite u Srbiji, molim Vas o informacijama o doseljavanjima, ako ih imate i eventualno gradovi gde imate rodbinu. Moje predačko prezime je Mijailović (greške u pisanju uvek bile) po popisu, slava Sveta Petka, Hercegovci po usmenom predanju u Macvi ,, a po popisu oz 1829. doseljeni od Morave. Tragam za poreklom u Crnoj Gori i mestom preseljenja u Srbiji pre Mačve. Pozdravljam Vas srdačno.

 6. Mihailović . .....

  Mihailović iz Loznice
  Slava Djurdjevdan