Вукадин

3. фебруар 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Срђан Вукадин

    Моја породица води порјекло из Страшевине код Никшића, Потомци смо Вука Лаловића, чији је отац дошао на обронке планине Јахорине, у околини Сарајева негдје око 1750 године. Промјенили смо презиме у Вукадин управо по претку Вуку којем је то био надимак (познато је иначе да се у то вријеме узимало презиме по оцу), Крсна слава нам је Јоаким и Ана, коју смо славили и као Лаловићи. На подручју Страшевине и Дукла у Никшићу и данас жуве наши Лаловићи (далеко мањи број у односу на нас) и славе Јоакима и Ану. Ми припадамо старом братству Угреновића, чији припадници искључиво славе нашу славу. На подручју Сарајевско Романијске области се налазе и фамилије Мијатовићи, Мумовићи, Боровине, Тешановићи и мислим двије породице Лаловића које славе нашу славу, који су могући наши сродници, тј. потомци Вукове браће ( ова веза нас и ових фамилија је непровјерена информација).

  2. Borimir

    Neke informacije slicne imam i ja
    BORIMIR VUKADIN ISTU SLAVU SLAVIM JOAKIMA I ANU. OTAC MI JE DRAGOMIR VUKADIN RODJEN 1929 JAHORINA SELO SREDNJE .
    JA SAM 1961 RODJEN U BEOGRADU……VOLEO BIH DA SAZNAM NESTO VISE , CUO SAM IO TIM LALOVICIMA…..ALI ISTO TAKO OD NEKIH STRICEVA SAM CUO JOS DAVNO DA SMO NASTALI OD VUKADINOVICA….TESKO JE TO SVE PROVERITI… POZDRAV!!!

  3. Срђан Вукадин

    Будимире род смо, сви потичемо из Средњег. Имам све податке о нама, ако те интетесују јави ми се послаћу ти