Удовичић

3. фебруар 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Војислав Ананић

    УДОВИЧИЋ (к,м). Удовичићи (к), у Подвранићу (Широки Бријег). Поријеклом су од Сесара из Кочерина. Презиме су добили по “некој удовици”. Живјели су и у Кочерину, гдје се 1746. спомиње Стјепан Удовичић са ”10 чланова обитељи”, а 1768. године Петар Удовичић са девет чланова. Према Петрићу, Удовичића “има данас само у Подварићу” (189:91). Удовичићи (м), у Жабици (Љубиње) и у Мостару. У Жабици су поријеклом из Мостара, одакле је “Удовичића прабаба побјегла с дјецом прије 200 година од куге” (59:313).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  2. Aleksandar Udovicic

    Moji su se pre tri generacije doselili sa Zlatibora (selo Stublo) u okolinu Priboja na Limu. Postoji porodicno predanje da je Udovica harambase prebegla sa decom na Zlatibor iz okoline Pive, navodno su se tada prezivali Jocovic. Slava je Durdjevdan. Pominju se dve grane (nadimci) Obadi i samo Udovicici. Voleo bih kada bi neko jos mogao da mi potvrdi ovo.