Српска мушка имена на слово О Reviewed by Momizat on . ОБРАД ОБРЕН ОГЊЕН ОЗРЕН ОСТОЈА ОЛИВЕР ОБРАД ОБРЕН ОГЊЕН ОЗРЕН ОСТОЈА ОЛИВЕР Rating:
You Are Here: Home » Мушка имена » Српска мушка имена на слово О

Српска мушка имена на слово О

ОБРАД
ОБРЕН
ОГЊЕН
ОЗРЕН
ОСТОЈА
ОЛИВЕР


Коментари (7)

 • Војислав Ананић

  Обрадин
  Омиљ

  Одговори
 • Војислав Ананић

  Одан
  Орест

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ОБРАД

  Астролошке прогнозе за пролеће 2017: Од 29. априла крећу озбиљне животне промене у наредних годину и по, али шта вас чека од марта до јуна?
  Обрад је мушко име словеносрпског порекла везано за радост. Значење имена долази од глагола радовати, тј. обрадовати и гласи: “онај који нас је обрадовао”. Женски облик овог имена је Обрада. Други облици овог имена су Обрадин и Обрадинка.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ОБРЕН / ОБРЕНИЈА

  Обрен је мушко име настало од старог трпног глагола “обрести” што значи добити, пронаћи, наћи. Женски облик овог имена је Обренија. У пренесеном смислу име значи: онај ко проналази, проналазач, али и онај који је нађен – дуго очекивано дете на пример или пронађено дете (усвојено).

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ОЗРЕН / ОЗРЕНКА

  Име настало у народу од речи “зрети” што значи гледати. Озрети се значи погледати се. У пренесеном смислу ово име значи “онај који има оштар поглед”, или “онај ко је подозрив, обазрив”.
  Нострадамусов круг тачно открива будућност: Замисли питање и одговор ће одабрати тебе!

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ОГЊАН / ОГЊЕН / ОГЊЕНКА / ОГЊАНКА / ОГЊАНА

  Све су ово ватрена словенска имена настала од речи “огањ” у значењу пламени, ватрени. Ватра је један од основних елемената природе и као такав представља извор живота. Огњиште је у стара времена било центар куће и окупљања породице. Ватра прочишћава. Моћно име које у себи садржи симбол и култ ватре – један од најјачих у свим народима.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ОСТОЈА

  Остоја је мушко старо словенско име. Настало је од основе речи “остати”. У поршлости када је смртност деце била велика ово име се давало мушкој деци да преживе, тј. да остану жива и здрава. Још може означавати и оног ко је постојан, чврст, решен и оног ко остаје на земљи својих предака.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top