Poreklo prezimena Miljević

3. februar 2012.

komentara: 31

[toggle title=”TESTIRANI MILJEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Goran Miljević

Haplogrupa: R1b

Poreklo: Jelašinovci, Sanski Most

Krsna slava: Stevanjdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (31)

Odgovorite

31 komentara

  1. Slobodan Miljevic

    Ja sam Slobodan Miljević iz Beograda od oca Vasakrsija i đeda Marka brat mu (Đuro )Naselio u Banja Luku)prađeda Jove koji su iz sela Kočićeva(nekada Junuzovci) u blizini Nove Topole,(R.Srpska).Otac je govorio da su pre 350 godina došli od Bileće negde.Slavimo Arhangela Mihaila.Marko je imao devetoro dece 6 sinova i 3 ćeri sa ženom Marijom Drago,Rade,Jovo,Đurađ i Vaskrsija (blizanci nejednojajčani) Mićo,sestre Danica ,Boja,Radojka.

    • Jekoslava Miljević Zrilic

      Dragon Slobodane, javljam se iz Londona gdje živim sa porodicom od 1992g. Ti i ja imamo zajedničkog pradedu Jovu sina Stevana I Kunije. Stevanovi su pobjegli iz Crne Gore, Berana, zbog krvne osvete i preko Slovenačkog zagorja su se spustili u Bosnu . Jova je bio knee u Junuzovcima i imam je prvu zidanu kuću u selu. Ti kuću je , ka mladji od dvijice, naslijedio I preadjivao tvoj deda Marko a moj se po tadašnjim običajoma odijelio i sagradio sebi kuću uz glavni put Nova Topola Srbac. Na tom kućištu sam ja sa svojom porodicom renovirala štalu u udobnu kuću I sačuvala uspomene na pretke. Kuća do mene je vikendicakoju je sagradio moj otac Douro a sad uživaju njegovi unuci Boris i Branko. Sumnjam da ćemo ovog ljeta ićI tamo zbog corone. Kad god bidemo išli javicu ti se sa iskrenom I velikom željom da sa porodicom budeš naš goat u našoj štalici. Želim da znaš da njegujem izuzetno drags i lijepe uspomene na tvoj oca, mog strica Vaska. Pričaćemo o tome. Inače ja Sam peto i poslednji dijete mojih roditelja, oftalmolog u penziji. Muž mi je Drvarčanin Slobodan kao i ti. Imamo sina Nemanju oženjen beogradjankom Natašom, unučicu Lenu I kćerku Jelenu. Tvoju Majkus Sam upoznala kad se udala i mislim da Sam ti bila na babinama. Moji vjenčani kumovi Mandić žive u Gostivarskoj ulici, neznam Dali si i ti još uvijek tamo. Još jednom radujem se da te upoznam,
      P.s. moje ime je izvedeno od babinog Jeka pa malo modernizovano u Jekoslava, u porodici me zovu Seka Iano mi je samo 78. Čuću I od Borsa nešto više o tebi, Do vidjenja

      • Miljevici Arh Mihailo

        Sad tek citam ovaj vas tekst.Jesam jos uvek na Vozdovcu i Nenad Mandic je krsteni kum mojoj Danici rodjenoj 2020..druzimo se skoro svakodnevno sa Nenadom.Ovde je jos Marko (Bato) Miljevic sin Jove Miljevica I Tereze brat Markov, Mihailo se upokojio ima sina Jovana(ima bliznakine) i cerku Miljanu sada Mirkovic(ima cerku i sina) .Marko(Bata) ima sina Borisa i Ivana i mi smo u kontaktu i nasli smo porodicno stablo koje je pravio Jovan inace oficir JNA i sad ga mi polako nastavljamo …bice na m potrebna i pomoc sa vase strane,Bas Zelim da odem sa Borisom do Kociceva on je izrazio zelju da vidi odakle je i ja sam imao ideju da svi ovi mladi se skupimo jednom u kocicevu sa vama i ostalima iz Banja Luke .Vaskrsija otac moj se upokojio 2008 majka Savka 2019. Moj broj u tel je 00381641136836 javi te se da smo u kontaktu.Sanska 33Vozdovac Beograd

  2. Vojislav Ananić

    MILJEVIĆ (p.m). Miljevići (p), u Poljicu i Zavali (Popovo), Stocu i Ljubinju. U Poljicu su brojne porodice i smatraju ih starosjediocima. Krajem 19. vijeka bilo ih je četrnaest kuća, a poslije Drugog svjetskog rata sedamnaest. Slave Šćepandan. U Zavali se pominju 1817. godine. U Ljubinje su doselili iz Stoca. Slave Đurđevdan (59:266.287; 84:74,140). Ima ih i u Viništu (Konjic). Miljevići (m) žive u Mostaru.

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  3. Interesuje me porijeklo prezimena Vlajnić oma ga u RSva jaa sam iz Hrvatske

  4. Zanima me da li ima to selo u Republici Srpskoj i jos negde

  5. Bojan Miljevic

    Zna li neko odakle su dosli Miljevici u selo Mala Vranovina pored Topuskog?
    Djed je Stojan Miljevic

  6. Matija Miljević

    Dobar dan, ja sam Matija Miljević iz Beograda. Moj deda se zvao Milan Miljević iz sela Radljevac pored Knina. Otac mu se zvao Ilija i radio je u pošti. Slavimo Svetog Stefana.

  7. Dositej Trninić

    Ono s čim sam upoznat, za dalje poreklo Miljevića, jeste da su iz istog plemena sa Trninićima (moje prezime) i Rokvićima (npr. Marinko Rokvić). Slave su nam Sv. Stefan i Nikola i dolazimo iz stare Hercegovine (zapadno od Trebinja po nekim genetskim izvorima) i iz Hercegovine smo prešli u Krajinu (bar jedan deo porodice). Tako da smo mi, Trninići, Miljevići i Rokvići srodni, iz jednog plemena. Navodno ime plemena ili bratstva (koje se izgubilo nažalost) je “Ozgorastović”. Nadam se da je ovo pomoglo malo.

    Pozdrav u svako dobro od Gospoda!