Порекло презимена Ивановић

3. фебруар 2012.

коментара: 76

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ИВАНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ивановић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Доња Баљковица, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

Ивановић

Хаплогрупа: I1 род В

Порекло: Брањево, Зворник, Република Српска / старином из Удружења, Невесиње, Херцеговина

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

Ивановић

Хаплогрупа: R1а

Порекло: Метковић, Хрватска

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ивановић

Хаплогрупа: I2a DS род С

Порекло: Понијерка, Олово, Босна и Херцеговина

Крсна слава: Јовањдан

Контакт:
_________________________

Ивановић

Хаплогрупа: E1b род У

Порекло: Бока, Сечањ, Банат, Србија

Крсна слава: Ђурђевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (76)

Одговорите

76 коментара

  1. Фамилије-презимена Ивановић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића “Белица”.

    -Јовац
    -Белица
    -Горњи Рачник
    -Ланиште

  2. Фамилије-презимена Ивановић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Теверич
    -Баточина
    -Грошница
    -Добрача
    -Пајазитово
    -Прњавор
    -Марковац
    -Брзан
    -Драча
    -Црни Кал
    -Доброводица
    -Рача
    -Мали Крчмар
    -Мали Шењ

  3. Vladimir

    Koliko ja znam moji su poreklom iz Bosne, iz sela Fakovici kod Bratunca, onda su se ’70-tih godina preseli u Srbiju gde smo i dan danas. Trenuto Vrnjackoj Banji, Zemunu, i Novom Sadu. Krsna slava nam je sv. Nikola zimski 19. decembar.

  4. igor ivanovic

    interesuje me poreklo familije ivanovic iz sela Zuce pod Avalom,okolina beograda.Ima dve familije ivanovic,nas nazivaju nekim podimenom drenjaci,a drugi su sakuljani,nismo u srodstvu,sem sa jednom kucom ivanovica,jer su se moja baba i njena sestra udale u zuce obe,jedna u drenjake,druga u sakuljane,sa ostalima nismo rod.pa ako moze neki podatak,hvala

  5. Vojislav

    Postovani,

    Ivanovica ima dosta u Republici Srpskoj u okolini Prnjavora, Foca i Trnovo. U Prnjavoru slavimo Arandjelov dan (21. Novembar). Neprovjerene informacije kazu da vodimo porijrklo iz Niksica.

  6. Olivera

    Postovani, moj deda Ivanovic Ilija,rodjen je u Podravskoj Slatini. Odande je presao u Bg. Koliko znam,poreklo nam je sa Scepan Polja,sa Mratinje. Slavimo Miholjdan. Znam da je jedab dedin brat ostao u P.Slatini. Znam da nas ima u Novom Sadu. Praded se zvao Obrad,a prababa Indjija.Veliki pozdrav!

  7. Jova

    pozdrav svima,ja sam Jova iz Jagodine,deda Jovo je bio iz Bosne,Donji Ribnik valjda,Otac mu se zvao Ostoja.Znam samo toliko pa me zanima da li neko mozda moze da pomogne oko daljeg saznajna.Hvala unapred

    • Milan Ivanović

      Dragi Jovo,
      Tvoj deda Jovo jeste iz Donjeg Ribnika. Njegov otac se zvao Ostoja i živeo je od 1893-1943 i sahranjen je u Donjem ribniku i tvoj deda je obnovio spomenik koji i sada postoji. Tamo postoji i kućište ( gomila Kamenja) i šljivik . Ostojin otac se zvao Jovo i bio je poznat pod nazivom Joca škljoca pošto je izgleda ubio turčina i pobegao u komite. Njegov otac se najverovatnije zvao Kosta. Po pričama došla su dva brata (pobegla pred turcima) iz Crne Gore i mi izgleda vodimo poreklo od njih. Postoji druga grana ivanovića u Previji (donji Ribnik) koji vode poreklo od Koste (nadimak Ćano) i mi smo rod sa njima ali niko ne zna tačno kako.
      Pozdravlja te Milan Ivanović
      Tvoj stric iz Inđije

      • Jova

        Dragi strice,u Indjii ima dosta Ivanovica,cudi me da neznam za chichu Milana,nisam znao za ove podatke,tako da sam ti veoma zahvalan.U stalnom sam kontaktu sa stricem Jovicom iz Indjije.Koristilo bi mi mnogo da znam jos neke podatke,ako raspolazes jos nekim podacima.Hvala i zivi mi bili.

  8. Марија Ивановић

    Pozdrav svim dragim prezimenjacima. Rođena sam u selu Kalinovac kod Uba, moj deda je jedno od 10 dece svog oca Branislava, dok se pradedin deda zvao Tihomir. Živimo u ovom selu i slavimo Sv. Jovana. Moj deda je umro još 1986, tatu nije posebno zanimalo naše poreklo, ali kada sam jednom pričala sa dedinim bratom, on mi je rekao da se pretpostavlja kako smo došli iz Crne Gore, iz Nikšića, bežeći od nekog Turčina. Čitajući tekst o prezimenima u Tamnavi, nisam našla ništa o Ivanovićima iz Kalinovca. Molim za pomoć, ako neko zna više o ovoj temi. Srdačan pozdrav i mislim da je lepo da znamo ko smo i šta smo, pa da tako učimo i našu decu.

    • zoran

      Pozdrav Marija…moja prababa je iz Uba zvala se Milica Ivanovic da li mozda bi saznala neku informaciju..ona se udala za Janosa (Janka)Nadja..ziveli su posle u Beogradu..ako nesto slucajno budes saznala javi 🙂 pozz

  9. Poštovani, želim da pokušam da nađem ljude koji nešto znaju o mom pradedi. Moj pradeda Svetozar se prizetio tridesetih godina u selo Prćenova kod Deževe u Novom Pazaru. Oženio se Velimirkom Marić i ostao na imanju svog tasta Todora Marića, i dobio sinove Grujicu i Aleksandra i ćerku Miku. Ne znamo tačno odakle je pradeda došao i da li je imao braću i sestre i gge. Dedina priča je da je pradeda Svetozar rođen u selu Sebečevu kod Novog Pazara i da je iz familije Ilić, a moja saznanja su da nam je izvorno prezime Ivanović i da smo najstarijim poreklom od plemena Nikići, da smo potomci Gojaka Nikišinog. Inače slavimo Svetog Luku. Ako neko nešto zna o mom pradedi Svetozaru koju je verovartno rođen u Sebečevu i da li je imao srodnike i da li ih ima i danas neka mi javi na 0644153271. Inače i moja sudbina je neobična kao pradedina, meni je otac iz Novog Pazara u Beogradu upoznao moju majku koja je iz Valjeva ja i sestra se rodili u Beogradu a onda se otac prizetio u Valjevo i ja sam oduvek u Valjevu. Pozdrav.

  10. Aleksandar

    Ima dosta Ivanovica u CG. Moji su recimo iz plemena Vasojevici, predanjem potomci sina Vasovoga Raja. Nase bratsko je koliko ja znam iz prica sa pokojnim djedom i kao i ocem u CG makar 14 generacija. Ivanovici o kojima ja pricam su bili nastanjeni u selu Sjenozeta pored Andrijevice.