Думић

3. фебруар 2012.

коментара: 14

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (14)

Одговорите

14 коментара

  1. Milica

    Prezime Dumić
    Selo Gonje Bozov potok Sjenica
    Prezime Dumic je nastalo od prezimena Vojinović.Vojinovići su bili poreklom iz Crne Gore (Pavino polje) zbog uslova koji
    su ih zadesili morali su da se sele.Dosli su u Gonje(Rudo polje) i tu nastavuli zivot ali su morali da promene prezime i da se prezivaju Dumić.

  2. Сретко

    Да ли неко зна приближно које године су се Думићи доселили у Мрчковину и Гоње и како су се звала двојица друге браће, пошто за трећег који је дошао у Гоње знам како се звао-Маринко?
    Такође бих хтео да напоменем да у Гоњу и Горачићима живе Думићи који по свему судећи нису ни у каквим сродству са Думићима “Војиновићима”. Да ли је то баш 100% тачно са сигурношћу не могу да тврдим без неког тестирања које би показало да ли смо ми у крвном сродству или не.

  3. Slađan (Staniša) Dumić

    Veliki pozdrav od dumića iz Pančeva, moj pokojni otac je iz G.Goračića ali je služio vojsku u Pančevu pa je se posle vojske i zaposlio i ostao da živi. Otac mu se zvao Momir a deda Antonije, voleo bi da znam nešto više o svom poreklu i da komuniciram sa rodbinom.

    • Vladan Dumic

      Ja sam h Herceg Novom sa porodicom.
      Moj otac je iz Bijeljine koja je tacno na granici sa Srbijom. Dublje u Bosnu nisam cuo za Dumice. Mahom su svi u Srbiji.
      Cuo sam i ja za pricu o 3 brata iz Crne Gore Vojinovici. Navodno je neko od njih turcina posjekao. Ne znam koja je slava vecine Dumica i da li je svima ista. Nama je Jovandan. I kako izgovarate Dumic. Sa kratko u ili produzeno.
      Imaju neki Dumici u Niksicu, ali su to vjerovatno drugi. Ako nesto nesto zna vise, molim pisite.

      • Živadin

        Pozdrav Vladane,

        Interesuje me koliko Vaših predaka je iz Bijeljine? Istražujem svoje porodično stablo, familija Stančić iz Dvorova kod Bijeljine, te se u nekim crkvenim spisima javlja prezime Dumić, koje se povezuje sa familijom Stančić. Čak i na seoskom groblju je podignut spomenik izvesnom Marku Stančiću, gdje u zagradi stoji zvan Dumić.
        Te ukoliko znate nešto više o Vašim precima značilo bi mi da podjelite sa mnom, kako bih shvatio da li smo povezani.
        Možete mi pisati na mejl: [email protected]

        Pozdrav!

    • Drasko

      Drasko Dumic Lazarov sin znao Momira konacio je kod nas u np kad je bio u np na sud