Вашалић

14. фебруар 2012.

коментара: 1

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Владимир Вашалић

    Moje ime je Vašalic Vladimir..!!
    Interesuje me poreklo mojih predaka..
    Sadašnje prezime nam je Vašalić, nastali smo od Rada Gvozdena koji je dobio sinove Gvozden, Rade, Milak, Vaso(Vašo), Kremen i Kova..
    Rade Gvozden se doselio oko 1800-1815 negde u to vreme, po nekim saznanjima on je došao da živi u Vidovo selo mesto na oko 12km udaljeno od Drvara..
    Inače je rodom sa Manjače iz familije Gvozden imenom i prezimenom kao Rade Gvozden.. Voleo bih znati odakle nam je ranije poreklo..
    Po nekim pricama Radetov otac je poreklom negde iz Katunske nahije (okolina Cetinja) ali to sa sigurnošću ne mogu da tvrdim, to je sve što znam, zato bih vas zamolio da me uputite ili kažete tačno odakle vodi prezime izvorno, ako može i dalje, jer imam osećaj da ima toga još poprilično u istoriji ali da ne znam sve što treba, bio bih vam zahvalan zaista.. Hvala vam unapred i svako dobro..!!