Порекло презимена Сламарски

15. март 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Nikola

    O svom poreklu znam samo da moje prezime se pojavljuje u uljmi i da nam je krsna slava sv. Đorđe, ime oca Stevan, deda Nikola, pradeda Živa i njegov otac panta (pantelija). Takođe sam pokušao da pregledom na internetu dođem do još podataka ali bezuspešno. U knjigama koje su pisane o uljmi spominje se prezime Slamarski ali ni u jednpj se ne spominje poreklo prezimena niti odakle su došli, kao ni čime su se bavili. Takođe imam mali uvid u zastupljenost prezimena Slamarski i iz tog uvida uvek me sve upućuje na Uljmu. Takođe mogu da napomenem da do crkvenih knjiga nemogu da dođem iz razloga što se iste čuvaju u opštini Vršac. Unapre hvala.

  2. Jugoslav

    Prezime Slamarski je najcesce povezano sa Uljmom a samo prezime je prema informacijama koje sam ja dobio od mojih predaka nastalo tako sto su moji (ili nashi preci mislim i na druge familije Slamarski) bavili trgovinom slame. Poshto je taj posao bio prilichno rashiren medju tim ljudima polako su uzimali i koristili prezime Slamarski. Generalno gledano porodica Slamarski ima vrlo malo i pored Uljme ima ih i u Vrshcu ponegde u okolnim mestima.

  3. Nikola

    Da li se neko sa sajta “poreklo” bavio ovom temom? Da li je možda nekome poznato koje je prezime predhodilo prezimenu Slamarski? Unapred hvala