Савчић

11. март 2012.

коментара: 13

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (13)

Одговорите

13 коментара

  1. tomislav nikolić

    prezime savčić je moj prapradeda nosio ba ga je pošto je bio siroče usvojila tetka udata nikolić.
    savčići su doseljenici u veliki mokri lug i na internetu sam naša iz međurova ili međureva sadašnji deo gradske opštine palilula u nišu

  2. Ranko M. Savčić

    Prezime SAVČIĆ nalazimo u Crnoj Gori, Bosni, Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. Oni koji se izjašnjavaju srbima, mahom slave sv. Nikolu, svi osim hercegovačke loze koja slavi sv. Aranđela. Inače Prezimena ima svugde po svetu. Od Australije, Afrike, Južne i Severne Amerike.

  3. Ranko M. Savčić

    Inače najpoznatija ličnost koja je nosila ovo prezime je MILOŠ SAVČIĆ, nekadašnji gradonačelnik Beograda, veliki privrednik i humanista.

    • Špek Savčić

      Možda je još poznatija ličnost sa ovim prezimenom bio pevač Vladimir Savčić Čobi, čiji koreni po očevoj liniji idu preko Romanije do plemena Banjana u okolini Nikšića.

      • Ranko M. Savčić

        Poštovani, svakako da u poznatije Savčiće spada pomenuti Vladimir Savčić Čobi. Svoju slavu je pošteno zaslužio i na svoju i na našu čast. Naravno da se ne bih složio da je njegov značaj i slava veći od Miloša T. Savčića. Pouno podataka možete pokupiti na netu, a ukoliko šta zafali, slobodno se javite i ja ću Vam proslediti. Srdačan pozdrav iz Zrenjanina !

    • Špek Savčić

      Možda je još poznatija ličnost sa ovim prezimenom bio pevač Vladimir Savčić Čobi, čiji koreni po očevoj liniji idu preko Romanije do plemena Banjana u Crnoj Gori (okolina Nikšića).

      • Ranko M. Savčić

        Ima li ko porodicno stablo ovih Savčića ?

        • Branislava Savcic

          Od kojih Savcica vas zanima rodoslov?
          Moji su porijeklom sa Romanije.
          Djed Marko Savcic i njegova braca i sestre su rodjeni tamo. Oko Han Pijeska.
          Selo Dzimrije.
          Nacionalizacijom zemlje tamo u zamjenu dobijaju imanja i Svapske kuce kod Gradiske 1945. Gdje i sad zivi nekoliko domacinstava.
          Potomaka ima od ove loze u Beogradu najvise, SAD-u i Hrvatskoj.

          • Ranko M. Savčić

            Poštovana Branislava, zanimaju me svi dostupni podaci o svakoj grani Savčića. Ukoliko posedujete bilo šta, najlepše bih Vas molio da mi to prosledite, a tako isto možete očekivati sa moje strane, da Vam dostavim podatke koje sam sakupio. Srdačan pozdrav iz Zrenjanina !

  4. Biljana

    Mi se prezivamo Bodić al stari su nam pričali da nam je pravo prezime Savčić i da ti naši žive u Nikšiću pa bih bila srećna kad bi neko imao da mi kaže nešto voše o toj familiji. Neki pradeda je pobega iz CG od turaka jer je ubio turčina

  5. Đorđe Savčić

    Поштовање свима, покушавам да нађем одакле стварно потиче презиме Савчић. Од скора сам дошао до информације да порекло презимена је са Романије и да само одатле може бити, пре тога сам имао информацију да је из Црне Горе. Да ли ми можете помоћи ако имате неке податке? Хвала вам

    • Ranko M. Savčić

      Poštovani, najstariji zapis za koji znamo i toponim na kome se pominju je mesto Bata, na teritoriji današnje Crne Gore. Savčići sa Romanije su, gotovo 100% poreklom odatle, uostalom kao i svi ostali Savčići.

  6. Milan Savčić

    Pozdrav Savčići,
    Od 50′ godina moja porodica živi u Valjevu.
    Moji preci su poreklom iz sela Radoinja kod Nove Varoši gde mi je rođen deda.
    U Radoinju je moj pradeda došao iz sela Vilovi, takodje kod Nove Varoši.
    Deda mi je pričao da je njegov deda Vasilije u Vilove došao iz okoline Sjenice u koju su došli sa Romanije i naveo Šavnik u Crnoj Gori kao neko polazno poreklo.
    Šavnik je relativna lokacija za većinu porodica koje potiču iz ili od Drobnjaka.