Нови број хералдичког зборника „Оцило” Reviewed by Momizat on . Друштва српских грбоносаца „Милош Обилић”, уз мало закашњење, објавило је нови 12./17 број часописа „Оцило”. У овом броју више је занимљивих тема из области хер Друштва српских грбоносаца „Милош Обилић”, уз мало закашњење, објавило је нови 12./17 број часописа „Оцило”. У овом броју више је занимљивих тема из области хер Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Нови број хералдичког зборника „Оцило”

Нови број хералдичког зборника „Оцило”

Друштва српских грбоносаца „Милош Обилић”, уз мало закашњење, објавило је нови 12./17 број часописа „Оцило”.

У овом броју више је занимљивих тема из области хералдике и генеалогије, а од којих се посебно издвајају оне наших аутора, Риста СтаровићаВитешки прстен из тврђаве Прилепац” и др Душка ЛопандићаЧерниговска династија и кнез Ростислав: Рус који је владао Београдом”.

Поред ових тема, у новом броју „Оцила” сазнаћете више и о дугом путу трагања за грбом Бање Луке, о коме пише наш познати хералдичар Драгомир Ацовић, као и о значају терминологије у хералдици, о којој кроз два примера пише наш сарадник Зоран Николић.

У овом броју моћи ћете читати још и на теме приморске хералдике, из пера нашег сарадника Леонида Кампеа, средњовековних застава најпознатије српске властеле, о којој пише наш члан Милан Радуловић, као и о новим открићима и сазнањима на пољу тзв. илирске хералдике, о чему ће вас обавестити такође наш члан Бранко Тодоровић.

Нови број можете преузети овде, а остале бројеве можете наћи овде.

Уживајте у читању.


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top