Порекло презимена Јанковић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЈАНКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Јанковић Хаплогрупа: E1b род Куча Порекло: Велишевац, Љиг, Србија, генетски резултати откривају вез [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЈАНКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Јанковић Хаплогрупа: E1b род Куча Порекло: Велишевац, Љиг, Србија, генетски резултати откривају вез Rating: 0
You Are Here: Home » Аутори » Војислав Ананић » Порекло презимена Јанковић

Порекло презимена Јанковић

ТЕСТИРАНИ ЈАНКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Јанковић

Хаплогрупа: E1b род Куча

Порекло: Велишевац, Љиг, Србија, генетски резултати откривају везу са Кучима Мрњавчићима

Крсна слава: Стевањдан

Контакт:
_________________________

Јанковић

Хаплогрупа: E1b род Васојевића

Порекло: Васојевићи, Црна Гора

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

ЈАНКОВИЋИ

(живе у Грабовици и Јаворју)

Јанковићи су огранак Добриловића. Своје садашње презиме добили су по Јанку Добриловићу, сину попа Маринка. Јанко је био истакнути јунак и борац против Турака. Објесио га је Мехмед-паша Скопљак на Пушини, 1805. године, јер се истицао у борбама против Турака и учествовао у устанку Дробњака 1805. године. Од Марка остану синови Сава, Тривко, Марко и Видак, преселе се из Комарнице у Грабовицу на своје катуне и ту се прозову Јанковићи. Тривко је био познати хајдук и налазио се у чети Гаврила Шибалије; погинуо је у околини Пљеваља у борби с Турцима. Од овог братства је познат официр Марко, који се истакао у балканским и Првом свјетском рату.

У Комитском покрету истакли су се Новичини Живко и Радован, те Крсто и Томо. Новица се налазио у раду у Јужној Америци, одакле је као добровољац дошао да учествује у Првом свјетском рату. Убиле су га Швабе 1917. године.

У НОР-у 1941-1945. године из овог братства погинули су Миливоје Божов на Пљевљима 1. децембра 1941. године, Чедомир Милетин код Горњег Дубца у ужичком крају априла 1944. године и Јован М. Јанковић из Грабовице 1944. године код Ужичке Пожеге. Божо Бошков је био припадник НОП-а прво у Дурмиторском НОП одреду, а касније у саставу Седме омладинске црногорске бригаде од њеног оснивања.

Неки од овог братства су прешли да живе у селу Јаворју на своје бивше катуне; има их исељених и у Бачком Добром Пољу, гдје су колонизовани 1945. године.

Славе Никољдан, а прислужују Ђурђевдан.

___________________

ЈАНКОВИЋИ

(у Крњој Јели)

Поријекло им је од Дуловића чији су огранак. Презиме Јанковић су добили по Јанку Секулину, праунуку Јована Дулова. Јанко је био истакнути јунак свога доба и врло угледни братственик Дуловића. Јанков син Ристо био је јунак и познати племеник којим су се његови братственици поносили. Био је вјешт и познат стрелац. Имао је увијек добро оружје, од кога се није никад одвајао. Постоји вјеровање, а с обзиром на његове нишанске способности, да је његова пушка синџирлија убила Смаил-агу Ченгића на Мљетичку 1840. године. Толико је био сигуран у себе и у своју пушку да тамо гдје је нанишанио није никада промашио. Иначе је био скроман и није никзда хтио да се хвали. У боју на Мљетичку скинуо је са Смаил-аге ћурак који је с поносом носио у свечаним прилжама. Због свега овог књаз Никола му је додијелио новчана примања која је до краја живота уживао. Праунук Ристов Вукосав Перов био је храбар ратник и велики јунак. Носилац је Обилића медаље.

На раду у Америци од 1903. до 1911. године били су браћа Вукосав и Милован Перови. Милован је и умро у Америци.

У заробљеништву у Мађарској у логоу Нађмеђер у времену од 1916-1918. године налазио се Божо Перов.

Драгиша Вукосављев је члан Партије од 1938. године и први секретар партијске ћелије основане 1940. године у Крњој Јели. Носилац је Партизанске споменице 1941.

У НОР-у 1941-1945. године учествовали су Данило и Драгутин Вукосављеви, а погинули су у Морачи 1942. године. Манојле Божов је погинуо 1944. године у Лици.

Петрана Перова, удата Станојчић, носилац је Партизанске споменице 1941. године.

Милутин Божов се послије Другог свјетског рата из Крње Јеле преселио у Колашин.

Овдје треба истаћи да из овог братства, по броју малог, али по јунапггву врло истакнутог, није било издајника који су се борили или прешли на страну непријатеља.

Славе Шћепандан, а прислужују Светог Илију.

_______________

ЈАНКОВИЋИ у селу Црној Гори на Пивској планини поријеклом су из Тепаца. По ријечима Стојана Јанковића, професора из села Црне Горе, у Тепца су се доселили из Комарнице, гдје су дошли из Бањана са осталим Новљанима када су насељавали Дробњак. Иначе, њихова даљња старина, према његовом казивању, потиче из Равних Котара код Задра, одакле се Јанко Јанковић, не могавши трпјети турски зулум и млетачко лукавство, иселио и преко Бањана и Комарнице стигао у Тепца. Јанко је имао три брата: Антонија, Јола и Марка. Након кратког боравка у Тепцима, Марко се одселио у Карановац, данашње Краљево; Антоније у Орље у пљеваљском крају, Јоле на своје катуне у Надгору и од њега су Јоловићи, а Јанко са синовима Будом и Жарком у село Црну Гору на Пивској планини. Будо је имао сина Николу, а Жарко Јована и Мирка. Никола Будов има Илију и Рада; Мирко Жарков се с породицом одселио у ужички крај, а његов брат Јован је погубљен врло млад од стране Турака и од њега нема потомства.

Илија Николин има сина Милутина-Мила, а брат му Раде Лазара. Миле има три сина: Петра-Пека, Благоја и Обрада. Лазар има Новака, а Новак Риста.

Петар-Пеко је учесник балканских и Првог свјетског рата, а након капитулације Црне Горе, прикључио се Комитском покрету до коначног ослобођења. Благоје и Обрад су, након Првог свјетског рата, завршили учитељску школу. Обрад је написао једну кратку монографију Острво слободе у којој је на сликовит начин описао поријекло и живот становника села Црне Горе.

Потомци Јанковића данас живе у Црној Гори, Београду и Новом Саду.

Славе Никољдан.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

__________________

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (115)

 • dante

  Има ли ко шта о овоме презимену?

  Одговори
 • Александар Кузманов Јанковић Војвода рушкогорски

  Имам неке податке да моја фамилија потиче из НЕВЕСИЊА,и да постоји у РУМИ ор 1918 године,хтео бих сазнати нешто више отоме.
  Поздрав,
  Александар Кузуманов Јанковцић
  Војвода Фрушкогорски

  е-маил . [email protected]
  Tel/Fax +58-212-632.7802
  Mobil +58-412-723.0778
  Mobil +58-426-615.8733

  Одговори
 • Slavica Jankovic

  Jel mi moze neko reci odakle potice prezime Jankovic. Ja mislim da je iz crne Gore,Cetinje iako sam rodjena na kosovu,Suva reka. Hvala ,pozdrav Slavica kolly-Jankovic

  Одговори
 • Јелена

  Интересује ме порекло презимена Јанковић. Славимо славу Свети Стефан, живимо у Јовцу (Поморавски округ), код Јагодине.

  Одговори
 • Sarko

  Jelena Vasa familija Jankovic je starosedelacka u Donjem Jovcu. – Jankovici (7 k., Sv. Stevan), zabelezeni ste 1930 god. (Belica, Stanoje M. Mijatovic).

  Одговори
 • estavella

  Iz Jagodine su starinom i Jankovici iz Krusevca, osnivaci sadasnje Merime. Jos oko 1830 se Glisa Jankovic preselio u Krusevac i osnovao 1839.tu radionicu koja prerasta u Merimu. Ne znam tacno koju slavu slave niti da li su iz nekog sela oko jagodine ili same Jagodine.

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  ЈАНКОВИЋ

  -Козарица, прва половина 18. века, Остружањ у Подгорини, Преп. Патапије, уз Глигориће.
  -Ћуковине, прва половина 18. века, Бобова у Подгорини, Никољдан, уз Димитриће.
  -Лисо Поље, стара породица, Лазервдан, уз Маричиће* и Јегдиће.
  *Маричићи су стара бргулска породица, чији је последњи потомак изумро у овом селу, остали су као Јанковићи и Јегдићи у Лисом Пољу и Брулицама (Кртинска) до Саве.
  -Орашац, прва половина 18. века, Горње Кошље у Азбуковици, Јовањдан, уз Јовановиће.
  -Мали Бошњак, друга половина 18. века, Леовићи у Азбуковици, Михољдан, уљези у Ћосиће.
  -Букор-1, друга половина 18. века, Селанац у Азбуковици, Стевањдан.
  -Букор-2, друга половина 18. века, Осат, Никољдан, Доња Мала.
  -Гвозденовић, друга половина 18. века, Тршић у Јадру, Петровдан.
  -Гуњевац, друга половина 18. века, Голубац у Колубари, Лучиндан.
  -Кртинска, друга половина 18. века, Осат, Никољдан.
  -Непричава, друга половина 18. века, Рудник, Св. Василије, циганско-ромског порекла.
  -Таково, друга половина 18. века, Горња Буковица у Азбуковици, Трифундан.
  -Вукићевица, после 1827. године, Јадар, Никољдан и Алимпијевдан, уљези у Живановиће.
  -Дрен, после 1827. године, Б. Крајина, Јовањдан, уљези у Младеновиће.
  -Докмир, после 1827. године, Стрмово-округ ужички, Никољдан.
  -Новаци, после 1827. године, Горња Буковица у Подгорини, Ђурђевдан.
  -Радљево, после 1827. године, суседне Шарбане, Јовањдан, доведени уз матер.
  -Скела, после 1827. године, Ђурђево у Банату (ја бих рекао у Бачкој, оп. Милодан), Никољдан.
  -Степање, после 1827. године, оближњи Паљуви, Св. Јован Претеча.
  -Чучуге, после 1827. године, Горња Буковица у Подгорини, Ђурђевдан.

  Одговори
 • Ivan

  Interesuje mi poreklo Jankovic iz Sapca. Slava je djurdjevdan.

  Pradeda mi se isto zvao Ivan Jankovic I imao brata Zivana u selo Zabar blizo Sapca.

  Одговори
 • Небојша

  Ови Јанковићи из Жабара имају и презиме Радић (1 кућа). Славе Ђурђевдан, а непознатог су порекла. (судећи по подацима Војислава Радовановића, „Шабачка Посавина и Поцерина“)

  Одговори
 • nenad jankovic

  Voleo bih da saznam odakle su dosli Jankovici u selo Misar. Slava je Djurdjic.

  Одговори
  • Милорад Богдановић

   У селу Славићи-Славићка код Бањалуке некада су живјели Јанковићи, којима се „губи траг“ око половином 19 вијека. Највиши врх Рактоваче, њена ј/з страна носи назив Јанковићи, гдје су некада Јанковићи имали своје домове.
   Иначе у „Шематизму дабробосанском за 1882 годину“ Јанковићи који славе Ђурђиц спомињу се само у парохији Пале и Сарајево. Иначе, ово презиме слави још 16 разлчитих слава у Митрополији дабробосанској, у томе времену.

   Одговори
   • Milan M.Jokić

    Да ли постоји предање о поријеклу Јанковића из села Бистрице , на 12 километру од Бања Луке , према Бронзаном Мајдану. Крсна слава им је Св.Никола ( 19 децембар ) . Дијеле се на Јанковиће Горње – Доње – Главица Јанковића и Јанковића Клупе . Има их и у сусједним Мотикама , али ту су прешли из Бистрице.

    Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Јанковић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бабајић-1
  -Бабајић-2
  -Бобова
  -Белошевац
  -Богатић
  -Братачић-1
  -Братачић-2
  -Горња Буковица
  -Вировци (од којих потиче и моја фамилија, оп. Милодан)
  -Врагочаница
  -Вртиглав
  -Забрдица-1
  -Забрдица-2
  -Крчмар
  -Лелић
  -Лукавац
  -Миличиница
  -Мионица
  -Оглађеновац
  -Пауне-1
  -Пауне-2
  -Планиница
  -Причевић
  -Рађево Село
  -Ракари
  -Ребељ
  -Робаје
  -Толићи
  -Тубравић
  -Шушовка (Шушеока)

  Одговори
 • milorad jankovic

  Molim vas za poreklo porodice Jankovic iz Velikih Pcelica kod Kragujevca.Unapred hvala.

  Одговори
 • Милодан

  Породична презимена у Качеру, Јанковић. Према књизи Милоја Т. Ракић „Качер“, прво издање 1905. године, најновије издање 2010. године – едиција „Корени“, ЈП Службени гласник и САНУ.

  Остале податке породица Јанковић – порекло, одакле су и када досељени и Крсне славе можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бранчићи
  -Гукоши
  -Штавица

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Јанковић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Јанковић одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Баћевац, Степојевац, Баљевац, Араповац, Барајево, Барошевац, Бождаревац, Брајковац, Велики Борак, Велики Црљени, Венчане, Вранић, Дрен, Жупањац, Зеоке, Јасенак, Јунковац, Лазаревац, Лесковац, Миросаљци, Петка, Соколово, Трбушница, Шиљаковац, Дражевац.

  Одговори
 • Bogi

  Rodjen sam u selo blizu Suve Reke na KiM pra-deda se zvao Nikola od Nedeljka Nedeljkovica doseljenog iz CG. mesto nepoznato. Deda Nikola je imao veliku familiju, pa se cak i jos neke familije pripojile zu familiju Jankovic. Sad mi nije jasno kolko nas je u familiji vecinom doseljena okolina Mladenovca.poz.Bogoljub Jankovic

  Одговори
  • Radomir Jankovic

   Nadam se da ces videti ovaj odgovor. Jer i ja cvrsto verujem da poticem od te strane. Pradeda mi se zvao Uros i mi smo iz Starog Gracka kod Lipljana, tu smo od II svetskog rata a pre toga smo bili u selu Toplicane isto kod Lipljana. Isto znam da je postojao Nedeljko koji je svoje prezime prebacio u Nedeljkovic zbog krvne osvete, i jos nekoliko braci Jovan u Jovanovic, Dejan u Dejanovic, i tu se gubi svaki trag. Ima i jos mnogo toga. Mog pradedu Urosa su zvali Car( Zbog bogatstva) ubili ga Partizani ’57 u zatvoru, zemlja oduzeta i nacionalizavana kao i zlato koje je imao.
   Podgorica 1854 – 96. god.; Danilovgrad; Odseljeni iz Mačuga (Podgorica) i naselili se u Drenicu (Kosovo) braća Todor – Tode i Nikola; od Toda su Todići, koji su preselili u Bogunovac, Petrinje, Bojna, Tulare, Međeđa, Stara Banja i Sijerinska Banja (južna Srbija); Podgorica; Ravna Rijeka (Mojkovac), pa u Ljutiće (Pljevlja). Jedni kasnije kao: Sokić; Gajtan (južna Srbija) iz Rovaca (Podgorica); Zeoke i Šumadijska Kolubara porijeklom iz Morače (Kolašin); u Podgoricu iz Zete, ogranak Terzića; Gril (Vraka), Skadar, iz Crne Gore; Bošnjik (Raška), Srbija, doseljenici iz Bijele Crkve (Rožaje)

   Одговори
  • Marijana Janković

   I ja sam iz okoline Mladenovca. Slavimo Markovdan.. 🙂

   Одговори
  • zvonimir jankovic

   E moji Srbi , kakve to komplekse imate pa se većina vas proglašava Crnogorcima poreklom ?! Pa nije Crna Gora bila Srpski inkubator pa kako se ko izlegne hajde u Srbiju !!! Kojim narodom su onda vladali Srpski vladari (posebno loza Nemanjića a i pre i posle njih ) ako su Srbiju kako vi kažete vaši preci Crnogorci naselili pre 1,2,3.. veka ?! Još i većina vas “ zna “ kada i odakle su došli (samo vam vozne karte fale , možda neko i ima ) !!! Sećanje vam dopire i do pet -šest vekova unazad . A mi SRBI nemamo pisanih tragova ni o mnogo znacajnijim po nas dogđajima . Jeli to nešto posebno biti Crnogorac , jel su oni plave krvi ili imaju direktnu vezu sa nastankom Sveta ? Ja sam Srbin iz Metohije

   Одговори
  • zvonimir jankovic

   Bogi što ne napisa koje selo blizu Suve Reke .? Blizu Suve Reke ima puno sela . Pozdrav .

   Одговори
  • zvonimir jankovic

   Bogi , daj mi neki kontakt , jer mislim da smo rodjaci i to vrlo bliski ! Objasnicu Ti ja da nema nikakvog pradede Nedeljka Nedeljkovica , posebno da smo Crnogorci !!! Nikada , ali nikada niko od nasih starih NIJE REKAO DA SMO CRNOGORCI !!!!!! Ako Ti se otac zvao Voja a deda Cvetko onda smo braca . Ako Ti se nisu tako zvali otac i deda -onda izvini . Pozdrav .

   Одговори
 • Милодан

  Презимена-фамилије у Шумадији, Јанковић.
  Према књизи „Етнолошка грађа о Шумадинцима“академика Јована Ердељановића, прво постхумно издање 1948. године – последње издање Службени Гласник и САНУ – Едиција „Корени“ 2011. године у склопу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“.

  -Старо Село
  -Горње Јарзшице
  -Радовање
  -Ракинац

  Одговори
 • bojanpop76

  Poreklo Jankovica kolko ja znam je iz Kosovskog pomoravlja oko Raniluga i mi slavimo Veliku Gospoinu.Pozdrav svim JANKOVICIMA!

  Одговори
 • bojanpop76

  Naselili su se u selo Osipaonica kod Smedereva, a kasnije je predak Janko Jankovic bio vojnik u Prvom svetskom ratu i presao je Albaniju. Ssahranjen je u Zeitinliku kod Soluna, na vojnickom groblju. Moj sin danas nosi ime Janko po mom cukundedi.

  Одговори
 • nemanja vladic

  da li mozda neko zna Dobricu Jankovica iz nekog sela kod Kragujevca , srednje slovo G. rodjen: 21.08.1958. godine?

  Одговори
 • dzi

  Slavi li neko od Jankovica krsnu slavu Sveti Arhandjel? Ima nas i u Zrenjaninu 🙂

  Одговори
 • Radomir Jankovic

  NADAM SE DA CE OVO NEKOM POMOCI DA SAZNA SVOJE KORENE.
  Janko, pop, predak bratstva Popovića – Lipljana
  Janković, Jankovići (Dubočani) i Čepeljice (Trebinje), došli iz Petrovića i Miluša (Nikšić), oni su od Maleševaca sa lijeve obale Trebišnjice; Pusto ostrvo (selo Mala Crna Gora) između rijeke Sušice i Tare, došli iz Prekotarja; Ušće i Tepca (Uskoci), Žabljak, ranije: Jušičanin iz Ravnih Kotara (Dalmacija) ovdje su se doselili, pa se jedni od njih presele u Pivu, kao: Janković; Donja Grabovica (Šavnik) u Drobnjacima su potomci Novljana iz grupe Đurđića (najbliži su im Janjići), ogranak su istorodnih Dulovića grane Pejankovića i šire grane Dobrilovića, potomci Matijaša Drobnjaka, zato su: Matijašević, pa Janković i drugi; Moračani, starosjedioci; Rovca i kao: Jošanović; jedni su se iz Pive odselili u Brskut (Bratonožiće), i od njih u Nožice (Lijeva Rijeka), Podgorica i Berane, pa dalje u Bijelo Polje; Lješnica (Bijelo Polje); Bistrica (Bijelo Polje) 1854 – 1856. god.; u Sokolskoj nahiji (Srbija) iz Pive i u Užičkoj Crnoj Gori; Crnča (Bijelo Polje); Bijelo Polje; Zaton, Grančarevo i Gornji Bihor (Bijelo Polje), jesu starosjedioci; Selišta i Zagorak (Pješivci) jesu srodnici područnim: Đukićima i Stankovićima, doseljeni od Lijeve Rijeke (potomci Stevana Vasojevića), porijeklom od Sjenice (Sandžak). Jedno vrijeme su se zvali Petrović, Bratić i Vitković; Bijela Crkva i Honcići (Rožaj), jedni su predigli u Prekale (Metohija); Krečko Ždrijelo, Pećine, Borovi, Škam, Bukišta Krš, Arbanasi, Jankovići, Ljumovići, Drušići, Češljari, Rvaši, Mrcelji, Bobija, Dodoši (Rijeka Crnojevića) i Žabljak na Skadarskom jezeru i u Rijeci Crnojevića (potomci su nekoga Leke), iz Pipera doseljenici iz Klimenata (Kljemendi), sjeverna Albanija. Od njih su u: Risan; Vraka (Skadar); Ljuboviji (zapadna Srbija); Lokanj (Zvornik); Bašča (Rožaj), vidi: Garović i Glavatičić; Goričani (Zeta), a onđe iz Gornje Gorice (Lješkopolje), Podgorica gdje su se doselili iz Markovine (Cetinje); ogranak Ivčevića u Gluhom Dolu (Crmnica); Cetinje; ogranak Baćovića, iz Bijelih Rudina (Nikšić), prešli u Dubočane (Bileća); Grana Maleševaca iz Miruša, sa obale Trebišnjice odselili u Anđeliće i Dubočane (Bileća); Lješnica (Bijelo Polje); Ljutić, Crljenica, Bobovo, Rasno i posebni u Čadine i Kolovrat (Pljevlja); iz Pive jedni se preselili u Ribaševinu (Užička Crna Gora); Nalježići (Grbalj); Svrčuge i Baošići, Herceg-Novi; Ubli, Herceg-Novi naselili se 1687. god. iz Bjelica (Cetinje); još ih ima na periferiji Herceg-Novog, bez bližih podataka; Mrkovi i Ljuštica, Herceg-Novi, oni su doselili iz Hercegovine u 17. v.; Kumbor, Herceg-Novi, oni su se doselili iz Klobuka (Hercegovina); Grbavice (Komarnica), Šavnik, ogranak Dobrilovića. Od njih su na Glasincu (Romanija); Morinj (Risan); Ljutići i Crljenice (Pljevlja) i drugi u Rasno, Kolovrat i Čadinje (Pljevlja); Igalo, Herceg-Novi, oni su ogranak Davidovića iz Paštrovića; Herceg-Novi; Nalježići (Grbalj), oni su iz Crne Gore; Kruševice, Herceg-Novi; Đenovići, Herceg-Novi porijeklom su iz Klobuka (Trebinje); u Hercegnovskom i Risanskom području većinom su doseljenici iz Hercegovine; Muo (Kotor) jesu iz Stare Crne Gore; Kotor oko 1900. god.; Kotor 1601. god.; Mul (Tivat) iz Stare Crne Gore; Peraška naselja (Boka Kotorska) doseljenici iz Stare Crne Gore; Nalježići (Tivat), porijeklom iz Stare Crne Gore; Dobre Vode (Bar); Mide i Vladimir kod Ulcinja 1900. god.; jedni su se iz Pive odselili u Sokolsku nahiju (Srbija) a drugi u Kremna (Užice); iz Crne Gore iseljeni Jankovi potomci u Pilatoviće (Čačak), srodni područnim Pavlovićima i Čolićima (Čolovim potomcima); u Mojkovac doseljeni iz Kuča; Salč (Ulcinj); Podgorica 1854 – 96. god.; Danilovgrad; Odseljeni iz Mačuga (Podgorica) i naselili se u Drenicu (Kosovo) braća Todor – Tode i Nikola; od Toda su Todići, koji su preselili u Bogunovac, Petrinje, Bojna, Tulare, Međeđa, Stara Banja i Sijerinska Banja (južna Srbija); Podgorica; Ravna Rijeka (Mojkovac), pa u Ljutiće (Pljevlja). Jedni kasnije kao: Sokić; Gajtan (južna Srbija) iz Rovaca (Podgorica); Zeoke i Šumadijska Kolubara porijeklom iz Morače (Kolašin); u Podgoricu iz Zete, ogranak Terzića; Gril (Vraka), Skadar, iz Crne Gore; Bošnjik (Raška), Srbija, doseljenici iz Bijele Crkve (Rožaje)
  Jankovići, bratstvo u Ceklinu
  Jankovići, zagranak bratstva Ivčevića u Gluhom Dolu
  Jankovići u Selištima
  Jankovići iz Pive (Crna Gora 5 kuća) porijeklom iz Drobnjaka iz Tepačavsv. Nikola

  Одговори
 • Шарко

  Radomire, mi smo ozbiljan portal za istraživanje porodičnog porekla. Nemoj molim te prikazivati taj montenegrinski portal, niko ga više ne uzima za ozbiljno. Ranije dok nije bilo portal poreklo, mnogi su poverovali i izvodili svoje poreklo na osnovu tog montenegrinskog sajta, a evo vidmo i ti to radiš pusti to brate. Mi imamo ovde na portal poreklo opširinje relevantne Etnografske mongrafije Srpske Akademije u kojem su svake porodice posebno zabeležene odakle su došle broj kuća i krsne slave.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Читлук
  -Цулине
  -Горње Кошље (Херцеговци)
  -Доња Буковица
  -Грчић
  -Гуњаци
  -Јеловик (Максимовићи)
  -Рогачица
  -Драксин
  -Заглавак (Пауновићи)
  -Злодол
  -Пилица
  -Обајгоре

  Одговори
 • Andrej

  Postovani,
  Zovem se Andrej Jankovic iz Nisa dugo pokusavam da saznam ime prvog Jankovica koji se krajem 18.veka kao mladi Krajisnik sluga turskog age povlaceci iz Krajine doselio u Nis(jedini podatak koji imam je nadimak koji mu je aga dao Sulja).Aga je mnogo cenio mladog Krajisnika nadje mu devojku i ozeni imao je cetri sina:Marka,Nikolu,Spiridona,Atanasa.Jankovici slave Sv.Marka i znamenita su niska porodica dvorske kujundzije, ratnici, duhovnici.Puno pozdrava!

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић, по местима живљења. Према књизи Јована Ердељановића „Доње Драгачево“.

  -Пилатовићи
  -Гуча
  -Крстац
  -Турица
  -Зеоке

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић, по местима живљења. Према књизи Косте Јовановића „Горње Драгачево“.

  -Вич
  -Властељице
  -Вучковица
  -Котража

  Одговори
 • Andrea

  Zanima me poreklo prezimena Jankovic iz sela Cesljeva Bara u istocnoj Srbiji.

  Одговори
  • Небојша

   Чешљева Бара је влашко село. Према подацима из 1734. године Чешљева Бара је имала 83 куће.

   У српским селима, у том крају, нема великог одступања у броју домова, док у влашким има. Тако нпр, Чешљева Бара 1733. има 61 дом, 1734. чак 83, да би се 1735. тај број поново смањио на 70 домова.

   Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дрбоњаковића „Космај“.

  -Влашка
  -Велика Иванча
  -Губеревац
  -Дучина
  -Кораћица
  -Лисовић
  -Мечак
  -Неменикуће
  -Раниловић
  -Рогача
  -Сопот
  -Стојник

  Одговори
 • Dragoljub Jankovic

  Ja sam 81 god. Moj cukundeda je Zivko Jankovic,a on je imao,sto ja znam sigurno,brata Nedeljka,koji je promenio prezime u Nedeljkovic zbog krvne osvete. Pre svega da pomenem,da smo od plemena Vasojevic. Pominje se da je moj cukundeda imao jos jednog brata Dejana i on je promenio prezime u Dejanovic. Zivko je imao cetiri sina i jednu cerku,koji su rodjeni na KOSOVU,a Zivko je dosao iz Crne Gore. Njegovi sinovi su se zvali – Stojan,Krsta,Jovan i Uros. Stojan i Krsta su poginuli i nisu imali potomke. Jovan je,poslednje sto se zna,otisao za nekom medicinskom sestrom iz Francuske i od tad mu se gubi svaki trag. A Uros,moj pradeda,je jedini koji je produzio lozu. Sva cetvorica su bili u Americi i vratili se kad je poceo SOLUNSKI FRONT. Uros,moj pradeda, je imao tri sina i pet cerki. Sinovi su – Radomir, Zivko i Bosko. Da,jos jedna stvar. Zivko,moj cukundeda, je svo imanje i kucu kupio u selu Toplicane kod Lipljana,a kasnije 1955-56god. moj deda Radomir se preselio u selo Staro Gracko,isto kod Lipljana. Mene zanima jos dalje od mog cukundede Zivka.

  Одговори
 • Mladen Janković

  Zanima me, ako netko zna, odakle su došli Jankovići u selo Ledinci na Fruškoj gori?

  Одговори
  • Aleksandar I1

   Младене,
   у књизи Ж.Сечанског “Попис становништва Срема у 18.веку“, у селу Лединци наводи се ALLIMPIO JANCKOVICH (Алимпије Јанковић). Могуће је да се ради баш о вашем претку, можда и родоначелнику. Попис је рађен 1736/7. године. То значи да су пописани у великом броју били прва генерација Чарнојевићевих досељеника рођених у Подунављу.
   Извесни подаци о досељеничким породицама би се могли наћи у Матици Српској. Други начин је да направите ДНК тест прапорекла по мушкој лози и да сазнате с којим сте породицама уназад 400-600 година повезани. Тако можете и открити са великом сигурношћу и област из које потичу ваши преци.
   Свако добро!

   Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића „Белица“.

  -Мајур
  -Бресје
  -Колари
  -Белица
  -Каленовац
  -Багрдан
  -Ловци
  -Винорача
  -Ракитово

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јанковић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Грошница
  -Марковац
  -Сипић
  -Станови
  -Маршић
  -Церовац
  -Дивостин
  -Бошњане (Знепољци)
  -Бошњане (Књажевчани)
  -Дреновац
  -Ракинац
  -Доброводица
  -Рача
  -Нови Аџибеговац (Ново Село)
  -Жировница (Цинцари)

  Одговори
 • Сју

  Поштовани,
  интресује ме порекло породице Јанковић из села Јабучја која слави Ђурђевдан. У Јабучју постоје две фамилије Јанковића који не славе исту славу и нису у (знаном) роду.
  Заинтресована сам за породицу пок.Бранислава Јанковића, рођеног у Јабучју ,општина Лајковац.
  Унапред захвална!

  Одговори
 • Goran Jankovic

  Sa moje oceve strane je familijarno prezime Jankovic. Deda mi je rodjen u Beogradu a pradeda koji se zvao Josip sam cuo da je poreklom iz Loznice. Ima li ko kakvu informaciju odakle su nam koreni ?

  Одговори
 • ljubisa jankovic

  Porjeklo porodice jankovic, lokanj kod zvornika? Slava jovanjdan, unapred zahvalan

  Одговори
 • Nikola

  Ja sam Jankovic, iz Nisa, slavimo slavu sv. Arhangel 20. novembra. Ja sam peta generacija Jankovica u Srbiji. Moj najstariji predak za koga znam se zvao Kosta Jankovic i rodjen je oko 1835. negde u Crnoj Gori. Ono po cemu bi trebao da se izdvoji je to sto je on bio svesteno lice (ne znam kog ranga) i da je dosao na sluzbu u Prokuplje. Da li mozda mozete da mi date neku informaciju o njegovom poreklu? Unapred zahvalan.

  Одговори
 • Jankovic Veljko

  Moja porodica Jankovic je nastanjena u Ducini i u Sopotu. Moja familija je veoma rasirena po Australiji (U Pertu ih ima najvise). Povezani smo sa Kuzmanovicima. Da li neko ima ikakvu informaciju odakle mi poticemo? Informacije sezu samo do mog pradede Radisava. Hvala unapred.

  Одговори
 • Goran Janković

  Moja porodica Janković je nastanjena u selu Rakinac pored Velike Plane. Potiče od Radoja Jankovića koji je bio abadžija i došao je u Rakinac iz okoline Arilja pretpostavka negde 1858. Krsna slava nam je Đurđevdan

  Одговори
 • Defendor

  Јанковићи из Болмана (Општина Јагоњак, Република Хрватска) славе Игњатијевдан. О месту Болману је прошле године изашла и опширна монографија под називом Bolman je bio Bolman, од 758 страна, аутора Јована М. Недића.

  Одговори
 • Zorica Popovic

  Janko Jankovic ozenio Danicu. Imao tri sina Radisava, Milosa i Branislava. Rodjeni u selu Radjevo, Valjevo (tako pise u krstenici od Milosa). slava Djurdjevdan. Radisav pobegao za Ameriku, tu mu se gubi trag. Milos se preselio posle NOB-a u Backu Palanku (zbog ljubavi) imao cerku sa Marijom Kojic.. loza nastavljena kroz Popovice. A Branislav ima cerku Ljiljanu, loza nastavljena kroz Vasiljevice i Milovanovice 🙂
  pozdrav, mozda naidjemo na neku rodbinu !

  Одговори
 • Defendor

  Јанковићи у Бољанићу, заселак Брђани, на планини Озрену код Добоја, славе Стефандан.

  Одговори
 • Jankovic Radomir

  Rodjen sam u Kovanju kod Rogatice. Djeda je zivio dugo, umro je 107. godini i pricao je da smo porijeklom sa Kosmaja. Slavimo Svetog Luku.
  POstoje i Jankovici u selu Pjseevica, isto kod Rogatice, ali izgleda nemamo rodbinskih veza.
  Mozda ima neko i negdje vise informacija????

  Одговори
 • Ivana

  Moji Jankovici su iz okoline Babusnice selo Studena, slava Djurdjic, pradeda mi je bio Milorad Jankovic. To je jedino sto znam…

  Одговори
 • Stefan Jankovic

  Ja sam Stefan Jankovic zivim u Banatu u selu Centa(selo na pola puta Beograd-Zrenjanin).Moj pradeda i prababa su sedoselili sa svojom decom(mojim dedama i babama) u vojvodinu oko 1960. mislim da je 1958. godine,zvao se Milisav.Oni su ziveli na Zlatiboru selo Jablanica.Imali su sedmoro dece.I sada imamo rodbinu na Zlatiboru, u Uzicu i u Cacku.Krsna slava mi je Mitrovdan(8. novembar).Puno bi mi znacila pomoc,hvala u napred i pozdrav svim Jankovicima!

  Одговори
 • Куга

  Добијем тако некад жељу да откријем више али увијек стигнем до тог једног те истог зида. Јанковић сам,од истих предака као и славни Кењо Станков Јанковић. Славимо Светог Николу. Цеклин,Ријечка нахија,Црна Гора. Све што може да се нађе на интернету је да смо потомци неког Леке. Којег Леке? Одакле је тај Лека? Је ли имао он мајку и оца???? Ако неко зна нешто више или пак зна како сам могу сазнати више нека каже,био бих захвалан на помоћи.

  Одговори
  • Ранко

   Поштовани,

   Зети, држави Црнојевића, пријећаше још већа опасност. На крају Иван Црнојевић остави пријестоницу Жабљак (1482), и сагради град Обод и манастир на Цетињу, међу тврдим стијенама. Пошто се Иван повуче, Турци заузеше његове земље до Жабљака, утврдише се по пространом Зетском Пољу, да одатле још жешће нападају. Зулуми турски постадоше нечувени.
   У то доба у Климентима живио је Србин, Лека. Пошто Иван остави Жабљак, он осјети турско насиље, па немогавши га поднијети, остави прађедовско огњиште, и утече пут слободне Црне Горе. Дође на Стијену Пиперску, у Задоље, гдје је, као ускок, неко вријеме боравио; да би из близине, кријући се, долазио на старо огњиште и што год од имања пренио. Док је боравио у Задољу, он је путовао по Црној Гори и тражио згодно мјесто, да се настани. Нађе га на Горњем Цеклину под Цеклинштаком, гдје бијаше близу црногорског господара.
   За вријеме боравка у Задољу, завоље удовицу, Тијану, по предању, жену Радивоја Лијешевића. (Лијешевићи се данас прозивају Поповићи; и они чувају предање о Леки.). Лека се и ожени овом удовицом.
   Тијана је у Пиперима имала сина Вукосава. Она је жалила за сином, којег остави малог и незаштићеног. Наговарала је мужа да пође за њега и да га доведе. На крају је успјела. Прије поласка на пут Лека је питао Тијану како ће препознати дијете, а она му рече: “Лако, откако му је отац погинуо, стално је тужан; мало се дружи са сеоском дјецом и скоро је увијек уплакан“. Лека на добром коњу крене и кријући се приђе засеоку Задоље. Прикривен је мотрио на дјецу. И тек други или трећи дан закључи да је Тијанин син заиста усамљено и невесело дијете, од својих пет–шест година. Опрезно га узме к себи на коња и непримијећен пође натраг, хитајући да што прије стигне на Горњи Цеклин. Још исте ноћи сродници су примијетили да је Вукосав уграбљен и одведен, па се њих десетак упути у потјеру за Леком. Његов траг су пратили по казивању мјештана. Потјера је била упорна и неуморна. Успјела је да стигне Леку с Вукосавом на мјесту званом Лалино ждријело, у селу Пелиши. Дошло је до сукоба, у којем Лека убије двојицу Пипера, након чега се остали вратише натраг.
   Лека са Тијаном доби сина Крстића. Пошто дјеца одрастоше и постадоше пунољетни младићи, а он већ човјек у годинама, то ожени и сина и пасторка, па их пред смрт подијели. Пасторку Вукосаву даде доњу страну Горњега Цеклина, а сину Крстићу остави горњу страну; Вукосавов дио прозове Доњи Крај, а Крстићев Горњи Крај.
   Лека сину Крстићу нареди да слави св. Николу, којег су и његови стари славили; пасторку Вукосаву св. Ђорђа, крсно име Лијешевића. У аманет им остави да се братски држе, да један другоме иду на славу, на свадбу, на жалост и радост, да се помажу и сложно од непријатеља бране, да љубав и заједништво држи и најдаље њихово потомство.

   Дакле Јанковићу, ти си потомак Лекиног сина Крстића. Како су и моји преци са Цеклина, али од старијег становништва, било би добро да урадиш ДНК тест и видимо на ДНК пројекту с ким си најближи.
   .

   Одговори
   • Kuga

    To ce reci da su moji vise od 500 godina na prostoru ceklina. Svidja mi se to. Negdje sam cak procitao da nam je Njegos darivao zemlju na kojoj sad zive Jankovici. Ne znam koliko je tacan taj podatak. Zanima me,ako bi nekako mogli,da mi kazete da li je moguce saznati vise o tom Leki. Rijesio sam da istrazim sto je dublje moguce a nikako da se povezem sa nekom kvalitetnom literaturom. Hvala

    Одговори
    • Ранко

     Па ево ових дана се спроводи ДНК тестирање па уради тест, па ћеш сазнати и нешто дубље о свом поријеклу.

     Одговори
     • Kuga

      Gdje i kad? Uradio bih ja to. Samo,mene vise zanima prica o Lekinim roditeljima,djedovima i slicno nego da li sam dinaroid,skandinavac itd. Naravno,ako je moguce. Hvala vam na brzom odgovoru.

      Одговори
      • Ранко

       Пријаве за тестирање се примају на [email protected] од 10. до 22. маја 2016. године. Тестирање ће бити обављено у Београду од 23. до 31. маја, у седишту Друштва српских родословаца „Порекло“. Кандидати из унутрашњости могу послати узорке поштом. Добијени резултати ће бити на 23 маркера, а очекивано време за њихово саопштавање је најкасније до августа. Пожурите! Пријавите се!

   • Олаф

    Одакле Ви знате да је тај Лека био Србин? Ја сам наишао на неке потпуно другачије податке.

    Одговори
    • Небојша Бабић

     На које другачије податке, Олафе?

     Одговори
     • Олаф

      Ма нисам наишао на другачије податке,само сам хтјео испровоцирати више података и информација о том човјеку. Елем,нека братства која по предању потичу од њега су учествовала у српском днк пројекту и предање је очигледно тачно. Ако вас занима да ли је Лека био шиптар јер је,опет по предању,дошао из Климената,није. Његови потомци носе словенске гене.

      Одговори
   • Mile Jaanković

    Poštovani, vaše pisanje me je navelo da vas pitam za moje Jankoviće koji su po predanju došla dva brata PePetar i Milovan iz Jezera kod Žabljaka negdje oko 1870 godine u Čajniče Republika Srpska BiH u selo Žune kod Zaborka slavimo sv.Đorđa. Ako možete da mi pomognete bio bi vam zahhvalan. Pozdrav Mile

    Одговори
  • jankovic

   Postoji Knjiga autora Vidaka i Vukašina Jankovića „Jankovići / Bratstvo u Ceklinu“ tamo možeš naći puno informacija. Rodoslov Jankovića možeš preuzeti na linku https://www.ceklin.com/wp-content/uploads/2019/10/prezime-Jankovic-Jankovi%C4%87-Ceklin-rodoslov-genealogija-genealogy.pdf

   Одговори
 • Zorica

  Jankovic Janko i Danica, selo Radjevo (Valjevo), imali tri sina Radisav, Milos i Branislav. Radisav za vreme drugog svetskog rata „pobegao“ u Ameriku, i gubi mu se svaki trag. Milos (rodjen 1926) posle rata, zeni se Marijom Kojic i seli se za Backu Palanku, gde ima potomstvo preko cerke Radmile sa prezimenom Popovic. Najmladji Branislav (Brana) ostaje u Valjevu selo Klicevac i ima potomstvo preko cerke Ljiljane prezime Vasiljevic.

  Одговори
 • Dejan

  Jankovic iz Donjeg Vakufa,bilo je u Blagaju i na Komaru.

  Одговори
 • Драган Јанковић

  поздрав
  мој прадједа Ђорђе (отац-Симо) Јанковић родом из мјеста Ливаде(колико ја знам Шабац), се некад (незнам тачно кад, можда за вријеме првог св. рата) преселио са родитељима у Подновље ( Добој ). Прадјед је рођен 1901. Ако неко нешто зна о тој породици или поријеклу, био бих много захвалан да нешто сазнам. Слава – СВ. Врачеви Козма и Дамјан
  Унапријед хвала

  Одговори
 • Милорад Јанковић

  Никако ми није послужила књига Соколска нахија у налажењу даљих корена. Ако ко зна нека помогне. Моја породица Јанковић је из Љубовије тачније село Доња Буковица. Славимо св.Николу.

  Одговори
 • Јоксим

  Да ли сте размишљали о ДНК тесту по мушкој линији?

  Одговори
 • janko

  Znate li nesto o Jankovicima iz Zavidovica, BiH? Slave Sv Luku. Navodno, navodno iz CG

  Одговори
 • Marko

  Zanima me poreklo Jankovic…Pradeda Trifun Jankovic mi je iz sela Toplica (BiH),tamo mi se i deda rodio,koji se kasnije se preselio u Skelane (BiH),zvao se Milorad Jankovic…Mi danas zivimo u Novom Sadu…

  Одговори
 • Aleksa Jankovic

  Zanima me moje poreklo. Moj otac, deda i pradeda su iz Novog Pazara. Pradeda se zvao Trajko i rodjen je u Pazaru.Slava mi je Mitrovdan.

  Одговори
 • Nenad Jankovic

  Јанковићи…крсна слава Ђурђиц..са Мишара поља широкога..деда Живко…ако има неко ко нешто више зна о пореклу…[email protected]….поздрав за све Јанковиће

  Одговори
 • Marijana Janković

  Slavi li neko od vas Markovdan? 🙂

  Одговори
 • AS

  Pozdrav veliki,da li su Jankovici Kuci srodni sa Simonovicima koji su iz Kocarnika kod Tutina doseljeni u Lesak,opstina Leposavic,slava Mitrovdan ?

  Одговори
 • Zdravko Janković

  Da li neko zna nesto o Jankovićima sa Zlatibora. selo Jablanica, slava Mitrovdan, navodno dosli sa severa Crne Gore??? pozdrav

  Одговори
 • Ljubiša Janković

  zovem se Ljubiša Janković slavim Jovandan 20. januar rodom iz Travnika. Sada živim u Bijeljini (zbog rata devedesetih) Da li neko zna nešto o tim Jankovićima? Nešto mi je stric rekao da potičemo iz CG.

  Одговори
 • Јанковић Саша

  Добар дан.
  Моја фамилија слави Светог Игњатију и живимо у Белом Манастиру(Барања).Да ли неко зна нешто више о нашем пореклу?

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЈАНКОВИЋ (п), у Дубочанима (Требиње). Поријеклом су од старих Малешеваца из селишта Малина (Билећа). Убрајају се међу најстарије породице у овом крају. Није им познато одакле су се доселили у Дубочане. Славе Игњатдан. Јанковиће Дедијер убраја и међу „старе православне породице“ које су живјеле у Биограцима (Широки Бријег) и каже да су од њих муслимани Хаџалићи у Биограцима (59:125,127,345). Има их и у Требињу.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Ненад Јанковић

  Поштовани,

  рођен сам у Пећи и знам да ми се прадеда доселио из Брскута (Лази Јанковића) у село Почешће. Рођени брат мог прадеде је отишао у Војводину где и дан дан живе његови потомци. Славимо славу Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља.
  Било каква додатна информација о пореклу тих Јанковића би јако пуно значила.

  Срдачан поздрав,
  Ненад

  Одговори
 • Slobodan

  Jankovic,Vojvodina Srem
  Sv arhangel Mihailo
  Da li zna neko nesto?

  Одговори
 • Љињана

  Јанковићи славе св.Николу
  прадеда ћумурџија се доселио у Ресник староседеоци смо
  и овде нас има доста Јанковића
  али не знамо од којих и одакле смо

  Одговори
 • Vladimir

  Prezivam se Jankovic, slavim slavu Svetog Arhangela, deda mi je iz Vranja, tako sam cuo, Stojmen Jankovic. Da li zna jos neko nesto?

  Одговори
 • Miloš Janković

  Pozz svima, voleo bih nesto da znam o poreklu Jankovića iz Braniceva. Slava nam je Sv.Arandjel. Saznao sam da je moja porodica rodom iz sela Klenovnika(blizu Pozarevca). Ali nista vise nisam uspeo da nadjem.

  Одговори
 • milos

  pozz svima, moj cukun deda se zvao Cedomir a pradeda se zvao Mihailo. Dosli smo u Sabac iz sela Konjus salvimo Djurdjevdan. ako neko zna poreklo i ako neko ima porodcno stablo .

  Одговори
 • Slobodan

  Zdravo svima,

  Vec duze vreme imam zelju da saznam nesto vise o mojim precima.

  Jankovici iz sela Petka kod Lazarevca, slave sv Stefana.

  Pozdrav!

  Одговори
 • Rados

  Zanima me poreklo Jankovic tj odakle su moji preci.Moj otac se zvao Radovan,deda Tihomir a pradeda Vid Jankovic,Odnekle su se doselili u selo Kremna kod Uzica.Molim vas odgovor mi posaljite na moju E-mail adresu.Moj pradeda je licno poznavao i Tarabice Milosa i Mitra Tarabica.

  Одговори
 • Rados

  Slava mog oca je Djurdjevdan kao i vecina Jankovica iz Kremana.

  Одговори
 • Veselin

  Ja sam rodjen u selu Crljenice kod Pljevalja. Moj deda je doselio iz sela Ljutići isto okolina Pljevalja. Imao je još dva brata od kojih je jedan Pavle koji je 1912-13 otišao u okolinu Kosovse Mitrovice a drugi Jako ili Jakov iste godine otišao u okolinu Arilja ili Užica. Ja živim u Beogradu. Mi slavimo Djurdjevdan.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top