Мраовић

25. фебруар 2012.

коментара: 12

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (12)

Одговорите

12 коментара

  1. Miloš

    Otac je rođen na Kordunu. Iz Vrginmosta je slavimo svetog Nikolu. Imamo porodično stablo od 1750 godine. Međutim ono što ne znam pouzdano, je odakle su se Mraovići naselili na Kordun? Predanje kaže da su ili iz Crne Gore ili iz Hercegovine. Na ovom sajtu poreklo.rs sam došao do saznanja da većina Srba iz Krajine sa Korduna, Banije i Like vodi poreklo od hercegovačkog plemena Drobnjak. Mom ocu je jedan Crnogorac rekao jednom prilikom da je prezime Mraović poreklom iz Cetinja, ali da su dve jedine porodice Mraović koje su ostale u Crnoj Gori posle drugog svetskog rata iz Podgorice odselile za Srbiju. Početkom devedesetih godina moj otac je pisao ekspres politici koja je istraživala poreklo prezimena, u kome je dobio odgovor da postoji neko brdo Mraovac kod Gornjeg Milanovca i da su odatle, preko Nikšića dospeli do Korduna. Ali , to izgleda ne odgovara mnogim činjenicama jer brdo Mraovac danas ne postoji u Gornjem Milanovcu, nego samo postoji potok Mraovac u Bosni i Hercegovini. Puno je teorija koje samo zbunjuju, a ja i dalje tragam za nečim što nije pretpostavka nego istina.
    Molim vas, ako imate neka saznanja o ovome, ako znate makar iz kojeg su plemena Mraovići napišite ovde ili mi pišite na moju E mail adresu: [email protected]. Bio bih vam jako zahvalan. Tragam za informacijom koja je pouzdana više od 15 godina.