Порекло презимена Милишић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Милишић

Порекло презимена Милишић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (17)

 • shone

  Презиме МИЛИШИЋ,крсна слава свети Стефан,село Главска код Требиња,тачније измечђу Требинја и Цавтата,граничи се са Конавлима,неки кажу да су се Милишићи ту доселили из Невесиња,неки са извора буне послије доласка турака а према неким податцима Милишићи су из Требињске шуме.
  Моје мишљење је да су Милишићи од старина из Главске јер се у Дубровнику то презиме поминје још од прије косовске битке.Најстарије сачувано звоно српске православне цркве,по наруџби деспота Ђурађа Бранковића је направио извјесни Радоје Милишић ,како кажу путујући звоноливац из Дубровника(Главска је 12 километара удаљена од страдуна).У Купресу има Милишића православаца који знају да су поријеклом из Главске,Има муслимана на бјелашници и они и ови у Купресу потичу од два брата.Католика Милишића има многу у Сплиту и Солину и за њих се каже да им је поријекло из Главске али то би требало јоз истражити.За сада толико ако неко има још података нека пише.

  Одговори
 • Hate mail

  Bio je u vojsci sa mnom jedan Milisic sa Kupresa. 1991-1992.

  Одговори
 • Aleksandar Milisic

  Milisici poticu iz Nevesinja odakle su se kompletno preselili u okolinu Trebinja pred najezdom Turaka a potom raseljavali su se na 5 strana i to: 1.Glavska kod Dubrovnika koji su poprimili katolicku veru. 2.Kuti kod Herceg Novog i zadrzali srpsku veru. 3.Blagaj kod Kupresa koji su takodje zadrzali srpsku veru. 4.Solin kod Splita koji su poprimili katolicku veru. 5.Bjelasnica koji su poprimili muslimansku veru.

  Одговори
 • shone

  @Aleksandar Milisic

  Податак да су Милишићи из села Главска католици је нетачан.Волио би доћи до неког податка о Милишићима у Невесињу,име села из ког потичу или било какав податак који указује на тачност ове тврдње.До сада нисам наишао ни на какав опипљив доказ.

  Одговори
 • Stefan

  Milišići sa Kupresa slave sv. Nikolu, a ne sv. Stefana, pa onda vjerovatno i ne potiču iz Glavske.

  Одговори
 • Jovo Milišić

  Moji roditelji su iz Novog sela i Omara kod Kupresa i slavimo sv.Nikolu.Pozdrav svim Milišićima

  Одговори
 • Slobodan Milisic

  Moji predci su iz novog sela kod Kupresa . Mi smo pravoslavci slavimo slavu sv. Nikolu zimskog 19. Decembra od pamtiveka naravno na posnoj trpezi. Pozdrav svim Milisicima !!!

  Одговори
 • Milišić Anton

  Slusam sto velite. Pa zar ne znate da ima dosta katolika, a vidite da su jako blizu Dubrovnika iz tog sela Glavska. Je li itkome od vas palo na um da su mozda katolici presli ka sjeveru i uzeli pravoslavnu vjeru. Mislim na ove zitelje tog malog mjesta uz Hrvatsku. U Antona su sve bili Hrvati stoljecima. To ma najvise logike jer ih ima puno po Dalmaciji, vise nego na Sjeveru.

  Одговори
  • Dj. Milisic

   Mislim da imam zamerke na tvoj komentar, Dubrovnik i okokolina nisu oduvek bili iskljucivo Hrvatski i da granice danasnje Hrvatske drzave nemaju veze sa granicama i prostorima iz srednjeg veka pa i u narednim vekovima sto potvrdjuju istorijske i arheoloske cinjenice.
   Ja sam sa Kupreske visoravni, Novo Selo slavim sv. Nikolu i slazem se sa cinjenicom da su mi preci iz Hercegovine sto potvrdjuje i postojanje Radoja Milisica zvonolivca iz Dubrovnika.

   Одговори
 • goran saponjic

  Milisici iz glavske izmedju trebinja i dubrovnika jesu starosedeoci u selu glavska slave sv arhidj.stefana seosku slavu glavske.poticu od Milise Starcica vlastelina iz glavske brata poznatog vlastelina baljina starcica od stare trebinjske vlastelinske porodice starcic.starcici su bili vrlo poznati kao pljackasi dubrovackih kiridzija i trgovaca ali i po nametanju svoje robe dubrovcanima sto su posle i njihovi potomci milisici iz glavske nastavili.bili su poznati trgovci ali su cesto zbog sukoba sa dubrovcanima milisici morali da beze iz dubrovnika po raznim trebinjskim selima.milisici stevanstaci su od starcica iz trebinja tj iz njihovog sela glavska.

  Одговори
 • Tamas Milisits

  Ja sam iz zapadne Madjarske (mjesto se zove Szentpeterfa, hrvatski Petrovo Selo). U selu i u okolnim gradiscansko-hrvatskim selima ima puno Milisica (po madjarsi Milisits). Jezik je cakavski-stokavski ikavski. Hrvati (katolici) su ovamo bjezali ispred Turaka prije 500 godina iz centralnih krajeva tadasnje Hrvatske (izmedju Save Une i Kupe).

  Одговори
  • Милорад Богдановић

   I danas je ovo prezime dosta prisutno kod pravoslavnog i katoličkog stanovništva. Srbi-pravoslavci sa prezimenom Miliša i Milišić, nastanjeni su i u BiH kao i Republici Srbskoj, na prostou oko Sarajeva, Bugojna, Sanskog Mosta, Tešnja, odskle su se raseljavali se ka Slavoniji i dalje ka prostoru današnje Mađarske.

   Одговори
 • Goran

  Moguce da Milasi u dalmaciji cetinski kraj koji slave sv arhidj.stefana poticu od milisica iz glavske.veoma mnogo familija iz juzne hercegovine je u 15i16veku preselilo u severnu dalmaciju pa tamo malo skracivali prezimena.

  Одговори
 • Milisic

  Moji su iz sela Kuti iznad Herceg Novog. Tu su dosli iz Nevesinja pred najezdom Turaka. Pozdrav svim Milisicima.

  Одговори
 • MILIŠIĆI

  Milišića ima na Bjelašnici i selo se zove Milišići u selu nema ni jedno drugo prezime .Sada su uglavnom raseljeni iz tog sela i nalaze se u Sarajevu. Svi su muslimani.Ne zna se odakle su došli na Bjelašnicu.

  Одговори
 • Goran

  Znali su njihovi dedovi veoma dobro odakle su dosli na bjelasnicunapred je napisano.Milisici su iz glavske kod trebinja.

  Одговори
 • Niko

  Najvise ovoga prezimena ima u Hrvata … https://actacroatica.com/hr/surname/Mili%C5%A1i%C4%87/

  Ima ih puno u Australiji, Njemackoj i Americi, gotovo potpunom vecinom Hrvati iz Dalmacije. Manji broj postoji Srba u zagorama Juzne Dalmacije. Sjevernije se radi o prezimenima Malisic koja su mjenjana u Milisic …

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top