Порекло презимена Манојловић

23. фебруар 2012.

коментара: 35

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (35)

Одговорите

35 коментара

  1. Предраг Манојловић

    Ја сам Предраг Пеђа Манојловић , Отац : Проф.Сава Манојловић, ђед::Раде,прађед: Гавре ,шукунђед: Тома /// Село Оток,код Огулина = Крсна Слава : Св.мученик Трифун /// Легенда каже да потичемо са Косова ~ па из Црне Горе ,Пљевље : На ове просторе смо доселили у време формирања “Војне крајине” пре око 500 Година /// НАЈЛЕПШИ ПОЗДРАВИ СВИМ МАНОЈЛОВИЋИМА НА СВЕТУ !!! И НАРАВНО СВИМА ВАМА ОСТАЛИМА БРАЋО И СЕСТРЕ !!! Нека нам свима драги Бог помогне !!!

  2. Manojlovic

    Moj otac je Obrad Manojlovic, rodjen u Cistoj Maloj , MU Vodice, SIBENIK, 1929 od oca Todora i majke Sofije, napustio rodno mesto i preselio se u Beograd posle rata, radio i umro u Beogradu 1996. Imao je sestru Milicu koja se udala /Botko/i zivela u Zagrebu, ali o njenoj smrti ne znam vreme jer se izgubio kontakta sa njenom decom Ivicom i Visnjom. Volela bih da vise saznam o porodici

  3. Немања Манојловић

    Моји су настањени у Младенову и Новом Саду, знам да су у току другог светског рата протерани из места Доње Вуковско (општина Купрес). Предеда Ђуро, деда Манојло (брат Момчило, сестра Аница..неколицина браћа и сестара нису преживели прогон), отац Ђорђе, ја Немања…славимо Крсну славу Светог Јована 20. јануара.. волео бих да сазнам више о нашим потомцима.

    • Dusan Manojlovic

      Pozdrav Nemanja, mi smo vjerovatno familija. Moj pradjed Branko je iz Vukovska imao je 7 djece. Dusan, Bosa, Cvita, Milorad, Dragan, Andja, Ljubica. Moj djed je Dusan, otac Dejan. Slavimo svetog Jovana

  4. Drazen Manojlovic

    Postovani, moje ime je Drazen Manojlovic, moj otac se zvao Janko, a djed se zvao Djuro, iz sela Bratiskovci u Skradinskom zaledju u Dalmaciji!