Порекло презимена Суџуковић

15. март 2012.

коментара: 19

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (19)

Одговорите

19 коментара

  1. Mилка

    Моје цурско презиме је Суџуковић. Крсна слава је св Никола. Живјели смо некад у општини Госпћ, село Широка Кула, ѕасеок Кленовац. То је све што знам …Мислила сам да ћу нешто више сазнати преко вашег сајта. Хвала и поздрав.
    ПС. За вријеме Олује село је спаљено, а народ, што није погинуо, се иселио за Војводину….

    • budimir

      Draga Milka volio bih da mi se javiš jer ja istražujem sudžukoviće.Imam puno prikupljenih podatak o našim prezimenjacima a žarko želim saznati iz kojeg si roda Sudžukovića.Svi Sudžukovići o kojima imam neka saznanja porijeklom su iz Klenovca pa tako i moji.
      Lp.

    • Bogdan Suduukovic

      Milka pozdravljam tebe i tvoju porodicu !
      Sve što si napisala , znači da smo iz iste kuće .Gde ziviš u Vojvodoni ?
      Voleo bih da se upuznamo .
      Ja sam iz Bačke Topole , a zivim i radim sa porodicom u Austriji , tačnije i Beču !
      POZDRAV !

    • Bogdan Suduukovic

      Milka, pozdravljam tebe i tvoju porodicu!
      Sve što si napisala dovodi do činjenice da potičemo iz iste kuće. Ako ti i danas zivis u Vojvodini, voleo bih da znam gde?
      Naravno da bih se sa radoscu i upoznao sa vama.
      Ja sam iz Bačke Topole , a zivim i radim sa porodicom u Austriji , tačnije u Beču!
      Svim Sudzukovicima ostavljam svoju mail adresu [email protected] u iscekivanju vise informacija
      POZDRAVLJAM VAS!

  2. Mилка

    Prezime Sudžuković je relativno rijetko u Republici Hrvatskoj. Danas u Hrvatskoj živi tridesetak osoba koje nose prezime Sudžuković, najviše u sljedećim mjestima: Vukovar – 25%, Varaždin – 20%, Zagreb – 20%.
    POZNATI PREZIMENJACI
    Ines Sudžuković, magistar znanosti (1977)

  3. Stevo Sudzukovic

    U Makedoniji posoji samo jedna porodica sa prezimenom Sudzukovic.Mi smo trece koleno porodice koja je doseljena u vreme kraljevine Jugoslavije.Doselio se moj deda Stevo Sudzikovic koji je bio zandar u zandarmeriji u vardarskoj banovini.Poticemo iz Gornjeg Lipika okolna Lusci Palanke a tamo je porodica doseljena iz Kule okolina Bihaca.
    Naj vise podataka ima Srecko Sudzukovic koji zivi u Zemun Polju.

    • budimir

      Dragi moji Sudžukovići volio bih da mi se javite kako bismo razmijenili neke informacije i podatke o porodici.Ja istražujem Sudžukoviće i imam neke podatke i o ovoj porodici, a o kojoj bih volio ažurirati podatke.

      • Bogdan Sudžukovic

        Pozdrav Sudžukovići !
        Koliko vidim vi ste svi moga roda .
        Moji su poteklom iz zaseoka Klenovca kod Široke Kule . Po predanju moga oca Dušana , dva brata Sudžukovića , su naselili u Bosnu

        u selo Lipnik blizu Sanskog Mosta . Ja Sam od loze Pavla Sudzukovica …, ITD, ITD ! Tako da, Milka, Budimire i Stevo mi smo svojta !
        Otac mi je pričao o vama i vašim bližnjima . Inače moj deda Kosta sin Pavlov je kao Solunski dobrovoljac naselio u Vojvodinu 1918 god. U selo Tomislavci (Orešković) kod Bačke Topole .
        Inače , živim i radim sa porodicom u Beču !
        Imam mnogo toga da vam ispričam o Sudzukovićima ….! Javi te se Sudžukovici !
        POZDRAV

  4. budimir

    Dragi moji Sudžukovići.Već više godina istražujem porijeklo našeg prezimena te bilježim sve prezimenjake do kojih dođem na bilo koji način.To sam obradio u jednoj knjižici. istina poslednjih godina sam zbog porodičnih tragedija malo zanemario istraživanje ali polako se oporavljam od svega pa sam se ponovo počeo time baviti.Slučajno sam došao do ove “stranice” i baš mi je drago da ovako možemo razmijeniti s onima koji to žele neke informacije.
    Ja sam ta jedna porodica koja živi u Varaždinu ( Hrvatska).Bit će mi jako drago ako se netko javi.

  5. Luka

    Moje prezime je Sudzuk, i moji preci su rodom iz Like, doduse nemam taj srpski nastavak OVIC ali eto, pozdrav !

  6. BUDIMIR

    Dragi Bogdane rode moj bilo bi mi drago da mi se javiš na moj mail: [email protected] kako bismo razmijenili podatke i informacije o našem prezimenu i našim precima.

    • Новак ⁸

      Dragi Budimire, ja sam Novak Sudzukovic i moj pradeda Bozidar se naselio u Bosnu i on je takodje od loze Pavla Sudzukovica.

      • Budimir

        Dragi Novače drago mi je da si se javio ali te molim da mi napišeš malo više podatak o porijeklu i predcima (ali i potomcima) jer u podatcima kojima raspolažem ne mogu te sa sigurnosti nigdje svstati niti pronaći.

      • BUDIMIR

        Dragi Novače ja sam bio u bližoj rodbinskoj vezi sa porodicom Nikole Sudžukovića koji je živio na Karaburmi. Imao je troje djece (Zoran,Slobodan i Božana). Obzirom da već godinama nemam kontakte s njima odnosno njihovim potomstvom, ako nešto slučajno znaš o njima bit ću ti zahvalan.
        Zoran je imao sina Dejana, a Slobodan Nikolu i Anu.