Стокић

14. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Nikolai Markovic

    Toma i Dana Stokic, verovatno rodjeni krajem 19 veka u okolini Smedereva, Pozarevca ili Smederevske Palanke.
    Deca: Ljubica Stokic (moja prababa) rodjena 26.06.1920 umrala 2004 u Mihajlovcu kod Smedereva, Bosa Stokic, Ljubomir Stokic. Ljubomir ima dva sina, imena su mi nepoznata kao i slava ili mesto prebivalista.

  2. Mitic Milica

    Selo Dragovac,opstina Pozarevac. Veliki broj porodica Stokic. Krsna slava Djurdjevdan. Moj deda po majci je Stokic Dragoljub a puno je porodica koje i danas nose to prezime.

  3. Гордана Стокић

    Моји Стокићи су из села Кушиљева, општина Свилајнац. Славе св. Андреју Првозваног, 13. децембра. Према причи коју сам чула, то је у вези са руским досељеницима којих је у овом крају било почетком 19. века. Код Руса је св. Андреја , брат св. Петра, велики светац.

  4. Гордана Стокић

    Моји Стокићи су из села Кушиљева, општина Свилајнац. Славе св. Андреју Првозваног, 13. децембра. Према причи коју сам чула, ова слава је у вези са руским досељеницима којих је у овом крају било у првој половини 19. века. Код Руса је св Андреја, брат апостола Петра, велики светац. Код Срба св. Андреја није честа слава, па сам чула и то да су сви који је славе, баш пореклом из Кушиљева.
    Мој деда, Андреја Стокић, воскар, стрељан је у Крагујевцу у октобру 1941. Имао је три брата: Данила, Стевана и Љубомира.
    Андреја има две живе унуке у Београду, Данило у Крагујевцу, Стевиних више нема, за Љубине не знам.