Објављена књига Милорада Богдановића “Тимар и тимарски родови”

20. август 2020.

коментара: 1

Члан “Порекла” из Приједора Милорад Богдановић крунисао је дугогодишњи истраживачки рад књигом “Тимар и тимарски родови”. У књизи је обрађено 18 насеља и укупно 999 различитих презимена.

Кориштена је обимна грађа, преписи из црквених књига и литературе, као и забележена предања о пореклу. Такође, у књизи су кориштени и резултати генетички тестираних појединаца. Обрађена су следећа насеља: Буснови, Гаћани, Градина, Јелићка, Криваја, Марићка, Миљаковци, Нишевићи, Пејићи, Петрово, Пискавица, Радосавска, Ракелићи, Саничани, Свратинска, Славићка, Томашица и Усорци.

Богдановићу је ово прва објављена књига, а већ спрема и наредну, посевећену његовом родном селу Јелићка, под насловом: “Родословље тимарских Јелићана”. У другој књизи, доноси табеле са око седам хиљада појединачних имена и њихових родословних података (датуми рођења и крштења, имена родитеља, крштених кумова, подаци о удајама и женидбама, лицима из родова, као и где су сахрањени).

Честитамо нашем Милораду на првенцу!

Књигу “Тимар и тимарски родови” можете поручити преко телефона +38765225080 или адресе електронске поште [email protected].

Цена књиге је 1.700 динара односно 30 конвертибилних марака (или 15 евра).

 

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Борислав Прокопић

    Књигу сам купио чим је изашла. За сваку препоруку је !