Poreklo prezimena Bjelaković Reviewed by Momizat on . Bjelaković je srpsko prezime iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Bjelakovići u Gackom su dokumentovani 1487. godine (iz knjige Srpske porodice Vojvodstva Svetog Bjelaković je srpsko prezime iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Bjelakovići u Gackom su dokumentovani 1487. godine (iz knjige Srpske porodice Vojvodstva Svetog Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Bjelaković

Poreklo prezimena Bjelaković

Bjelaković je srpsko prezime iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bjelakovići u Gackom su dokumentovani 1487. godine (iz knjige Srpske porodice Vojvodstva Svetog Save)

U Vidriću kod Sokoca su Bjelakovići sa slavom Nikoljdan. Mnogo ih je stradalo u Drugom svetskom ratu.

U Rogatici su Bjelakovići sa slavom Aranđelovdan.

U Crnoj Gori postoje Bjelakovići u selu Unač (Hercegova strana) kod Plužina, sa slavom Jovanjdan. Nakon Drugog svetskog rata su kolonizovani u Bačko Dobro Polje.

Bjelakovići. Ranije ih je bilo nekoliko kuća na Unču (Ercegova strana), a sad je samo jedna kuća. Slavili su Jovanjdan. Po predanju, oni ou grana Slijepčevića, Odnosno Filipovića (Balandžića). Rodonačelnik im Bjelak odlazio je u Bosnu, pa“ se oko 1810. godine opet vratio na Ercegovu stranu. Bjelak je imao sinove Marka i Vuka, pa od Marka nije ostao niko, a od Vuka 6 sinova. Sa Balandžićima se nijesu međusobno uzimali. (iz knjige Piva i Pivljani, 1949)


Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top