Novo u digitalnoj biblioteci: Petar Rajin Vasić – Prohujalo kroz selo Piperce Reviewed by Momizat on . Digitalna biblioteka portala Poreklo bogatija je za knjigu Petra Rajina Vasića "Prohujalo kroz selo Piperce", koju nam je autor velikodušno ustupio. Knjiga o ovom Digitalna biblioteka portala Poreklo bogatija je za knjigu Petra Rajina Vasića "Prohujalo kroz selo Piperce", koju nam je autor velikodušno ustupio. Knjiga o ovom Rating: 0
You Are Here: Home » Info » Vesti » Novo u digitalnoj biblioteci: Petar Rajin Vasić – Prohujalo kroz selo Piperce

Novo u digitalnoj biblioteci: Petar Rajin Vasić – Prohujalo kroz selo Piperce

Digitalna biblioteka portala Poreklo bogatija je za knjigu Petra Rajina Vasića „Prohujalo kroz selo Piperce“, koju nam je autor velikodušno ustupio.

Knjiga o ovom selu koje se nalazi na severnoj strani Majevice, objavljena je 2017. godine u Brčkom u tiražu od 300 primeraka.

U predgovoru knjige autor je naveo da je podatke o svom rodnom mestu prikupljao celog života, a naveo je i da mu je od pomoći bila građa koju je pronašao na našem portalu, zbog čega nam je posebno drago.

Knjigu Petra Rajina Vasića možete pročitati preko sledeće veze:

Petar Rajin Vasić – Prohujalo kroz selo Piperce


Komentari (1)

  • Mijodrag Ivanić

    U ovo vreme, velikih seoba, otuđenja, sveopšteg nametanja zaborava istorijskih činjenica, u srpskom narodu, poput nekadašnjih guslara-narodnih pripivedača, pojaviše se ljudi koji dadoše zapis o svom kraju, rodnom mestu, porodičnoj istoriji, familijarnom poreklu i imenu. Značaj i uloga ovakvih radova, monografija, zapisa o rodnom kraju i ljudima, tek će dobiti svoje mesto u budućnosti. Slobodno možemo reći da su ovakvi radivi pečat našeg vremena, oblik savremenog narodnog pripovedanja, doprinos borbi protiv bezdušne globalizacije, koja nas otuđi od nas samih. I suprotno tome, nikada kao u naše vreme, savremenik nije imao potrebu da zna koren, porijeklo, da dosegne i pokuša saznati istoriju porodičnog imena. U tom smislu. Petar Vasić kroz delo Prohujalo kroz selo Piperce, daje neizmerljiv doprinos borbi protiv zaborava, doprinos koji će sve značajniji biti kako vreme bude prolazilo. Hvala na trudu.

    Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top