Српска мушка имена на слово Ч Reviewed by Momizat on . Часлав Чеда Чедо Чедољуб Чедомиљ Чедомир Чубра Чубран Чубран Чубрило Чубро Чубријан Часлав Чеда Чедо Чедољуб Чедомиљ Чедомир Чубра Чубран Чубран Чубрило Чубро Чубријан Rating: 0
You Are Here: Home » Мушка имена » Српска мушка имена на слово Ч

Српска мушка имена на слово Ч

Часлав
Чеда
Чедо
Чедољуб
Чедомиљ
Чедомир
Чубра
Чубран
Чубран
Чубрило
Чубро
Чубријан


Коментари (6)

 • vojislav ananić

  Часлав
  Чубра (Чубран, Чубрило, Чубро,Чубријан)

  Одговори
 • Čedomil

  Postoji i Čedomil. Znam za svega par ljudi koji se ovako zovu (čuo za 2-3 iz čitulja), moj đed i ja 😀

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЧЕДОМИР / ЧЕДА / ЧЕДОМИРКА

  Домаће име сложено од словенских основа. У себи садржи две речи: “чедо” – што је реч којем се мајка од милоште обраћа своме детету, и “мир”- чест наставак у словенским именима. У пренесеном значењу ово име родитељи дарују детету да би било здраво, мирно, задовољно и у миру. Може означавати и особу мирну као чедо – у смислу чистоте, добрих намера, смиреног карактера, или оног ко чува дечји мир.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЧУБРИЛО

  Чубрило је мушко име настало у народу од речи “чубра” која означава биљку чубрицу, чубар – зачинску и лековиту биљку која побољшава варење и прочишћава организам. Даје се у жељи да особа буде допадљива. Други облици овог имена су Чубра, Чубран и Чубро.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЧАСЛАВ / ЧАСЛАВКА / ЧАСЛАВА

  Имена сложена од словенских речи “част” и “слава”. С друге стране могуће је да се ради о споју речи “чајати” – што значи чекати и “слава” која се често користи у словенским именима. У том смислу ме означава неког ко чека славу, ко очекује славу.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЧЕДОЉУБ

  Сложено словенско име од речи “чедо”, што је реч којем се родитељи од милоште обраћају своме детету и речи “љубити”. Означава особу која воли децу, уме са децом, или која је мила, љупка, драга, блага.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top