Pisanija manastira Mileševe 1863-1897 Reviewed by Momizat on . Digitalna biblioteka portala Poreklo obogaćena je za nov i izuzetno vredan dokument, koji je, u sklopu priprema za obeležavanje 800 godina manastira Mileševe, pr Digitalna biblioteka portala Poreklo obogaćena je za nov i izuzetno vredan dokument, koji je, u sklopu priprema za obeležavanje 800 godina manastira Mileševe, pr Rating: 0
You Are Here: Home » Autori » Zoran Malešić » Pisanija manastira Mileševe 1863-1897

Pisanija manastira Mileševe 1863-1897

Digitalna biblioteka portala Poreklo obogaćena je za nov i izuzetno vredan dokument, koji je, u sklopu priprema za obeležavanje 800 godina manastira Mileševe, priredio naš saradnik iz Prijepolja Zoran Malešić. Reč je o elektronskom izdanju Pisanija manastira Mileševe 1863-1897, u kojima su, između ostalog, sabrani podaci o brojnim prezimenima iz prijepoljskog kraja. 

Ovaj dokument možete pročitati preko sledeće veze:

Pisanija manastira Mileševe 1863-1897

Napomena: Knjiga je pretraživa po bilo kom pojmu u tekstu (uz korišćenje ctrl+f opcije).


Komentari (1)

  • Ranko

    Poštovani,

    U spisku priložnika manastira Mileševo potkrala se greška kada je u pitanju prezime BUBANJA. Naime, za godinu 1884. za priložnike Gavrila (Bliškovo), Pavla i Jeremiju (Vraneš, Pavino Polje), upisano je prezime Bubonja a treba Bubanja. Gavrilo, Pavle i Jeremija Bubanja imaju brojno potomstvo što se može i vidjeti u rodoslovu Bubanja (trbuh Gavrilovići, Pavlovići i Ristovići).
    Čestitke gospodinu Malešiću za ovako vrijedan rad.

    Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top