Дођите на представљање књиге “Етнологија и генетика” (среда, 17. јун 2015)

13. јун 2015.

коментара: 2

etnologija-i-genetika,-koriceДруштво српских родословаца “Порекло” с поносом позива све заинтересоване на представљање књиге др Ивице Тодоровића “Етноголија и генетика – прелиминарна мултидисциплинарна истраживања порекла Срба и становништва Србије”. Промоција ће бити одржана у среду, 17. јуна 2015, у Библиотеци “Милутин Бојић” у Београду (Илије Гарашанина 5) с почетком у 19 часова.

 

Књига “Етнологија и генетика” управо је изашла из штампе у издању Етнографског института САНУ и Друштва српских родословаца “Порекло”. Овој студији су, поред Ивице Тодоровића, свој пуни допринос дали и стручњаци ДНК лабораторије при МУП Републике Србије Зорица Ђорђевић, Марина Савић, Анђелко Марић, Анђелка Вучетић-Драговић и Драган Мијовић.

Књига представља увод у прво велико истраживање етногенезе становништва Србије, којим ће бити обухваћено преко 1000 испитаника. У овој (првој) књизи дат је општи пресек, уз детаљно истражено генетичко порекло житеља Александровачке Жупе и Пријепоља, као и околних места. Такође, ту су и резултати испитаника из Београда и Уба.

О књизи и целокупном пројекту говориће др Ивица Тодоровић, рецензент др Гордана Благојевић као и председник Друштва српских родословаца “Порекло” Јовица Кртинић. Присутнима ће се обратити и стручњаци ДНК лабораторије МУП Србије, без којих би овај истински подухват био немогућ.

Сви који дођу у среду моћи ће купити књигу по промотивној цени од 500 динара. 

Добро дошли!

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Бранко

    Где је могуће набавити ову књигу?

    Хвала.

    • Јовица Кртинић

      У Београду, у Библиотеци “Милутин Бојић”, Илије Гарашанина 5, у копирници. Цена је 700 динара.