Вук Костић: Ко воли своје очеве и дедове, воли и Србију Reviewed by Momizat on . РЕЧ ДАНА "Највећи проблем је што Срби нису заинтересовани за историју и да нешто ново науче. Све се свело на примарне ствари: да ли сам гладан и имам ли бензина РЕЧ ДАНА "Највећи проблем је што Срби нису заинтересовани за историју и да нешто ново науче. Све се свело на примарне ствари: да ли сам гладан и имам ли бензина Rating: 0
You Are Here: Home » Препоручени текстови » Вук Костић: Ко воли своје очеве и дедове, воли и Србију

Вук Костић: Ко воли своје очеве и дедове, воли и Србију

Vuk-Kostic

РЕЧ ДАНА

„Највећи проблем је што Срби нису заинтересовани за историју и да нешто ново науче. Све се свело на примарне ствари: да ли сам гладан и имам ли бензина у колима и могу ли да попијем пиће. Нико не поставља себи никаква питања, а камоли нека већа, озбиљнија, попут оних „Зашто сам ја овде“ и „Шта треба да учиним са временом које ми је дато“.

Треба волети Србију, али да је тешко, тешко је. Та љубав долази из породице, ко воли своје очеве и дедове, свој крај и град, онда на крају воли и целу земљу. Ја сам човек који стално путује и познаје свако село од Источне крајине до Мокре горе, и знам колико је ова земља лепа. Ако је ја не волим, зашто су онда сви ови људи гинули да бих ја живео слободно?

Вук Костић, глумац

(Недељник, број 157, 15. 1. 2015)


Коментари (2)

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top