Вук Костић: Ко воли своје очеве и дедове, воли и Србију

7. фебруар 2015.

коментара: 2

Vuk-Kostic

РЕЧ ДАНА

“Највећи проблем је што Срби нису заинтересовани за историју и да нешто ново науче. Све се свело на примарне ствари: да ли сам гладан и имам ли бензина у колима и могу ли да попијем пиће. Нико не поставља себи никаква питања, а камоли нека већа, озбиљнија, попут оних “Зашто сам ја овде” и “Шта треба да учиним са временом које ми је дато”.

Треба волети Србију, али да је тешко, тешко је. Та љубав долази из породице, ко воли своје очеве и дедове, свој крај и град, онда на крају воли и целу земљу. Ја сам човек који стално путује и познаје свако село од Источне крајине до Мокре горе, и знам колико је ова земља лепа. Ако је ја не волим, зашто су онда сви ови људи гинули да бих ја живео слободно?

Вук Костић, глумац

(Недељник, број 157, 15. 1. 2015)

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Po Oboe sto sam Cuo Moj pradededa vid prodanovic se Doselio u zalukovik u bosni za vijeme Türske vlasti

  2. A teško je ne voljeti cijeli srbski prostor, mnogi su Srbi porijeklom sa teritorija izvan sadašnje Srbije i ako volimo sav tar prostor onda nas etiketiraju kao jugonostalgičare, skoro kao antisrbe. Srbijanci se trebaju riješiti svog srbijsanskog nacionalizma. Srbi su mnogo širi pojam od sadašnje Srbije koja ni ne zna gdje su joj granice