Pismo čitateljke: Ranisavljevići iz Rabrovca kod Mladenovca

9. maj 2014.

komentara: 0

Pre svega, drago mi je što sam sasvim slučajno “naletela” na ovaj sajt koji zaslužuje sve pohvale. Ja sam Ranisavljević Ivana, iz sela Rabrovca, opština Mladenovac i slavim Sv. Nikolu. U mom selu ima 9 kuća Ranisavljevića. U bližoj okolini ne postoji prezime kao moje, izuzev u Beogradu. Možda par u Mladenovcu, ali ništa o njima ne znam.

Ovo je sve što znam o svojim precima i o svom prezimenu.

Kujundžić Milisav je rođen u periodu između 1739-40. godine u okolini Gnjilana (po nekoj priči). Ne znam kako se doselio baš u selo Rabrovac. Imao je ženu Gospavu, i sa njom pet sinova Stanimira rođen oko 1760.godine, Vasilija 1765, Stanoja oko 1769, Radoja oko 1775-1780 i Ranisava koji je rođen 1785. godine. Pretpostavljam da je prezime iz Kujundžić prešlo u Ranisavljević po sinu Ranisavu, tako mi je nacrtano u stablu. Ranisav je umro 1825. godine.Sa ženom je imao sinove Petra rođen 1807. godine, Jaćima 1809, Jakova 1813, Grigorija 1821.

Takođe mi je nacrtano u svom stablu da od Kujundžić Milisava nastaje novo prezime Milisavljević, koje je u posebnom rodoslovu i ne znam ništa više o tome.

Da napomenem bitnu stvar, da sin od Ranisava, Jaćim, koji je sa drugom ženom Stanicom imao decu Velimira, kćerku Veliku koji su nosili prezime po ocu tj. Aćimović, dok treće dete Dragomir nosi prezime Ranisavljević. To prezime Aćimović stoji u manjoj zagradi, a pored stoji veće Ranisavljević. To mi nije baš jasno.

Eto, nadam se da sam bar malo pomogla.

Veliki pozdrav

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.