Писмо читатељке: Ранисављевићи из Рабровца код Младеновца

9. маја 2014.

коментара: 0

Пре свега, драго ми је што сам сасвим случајно “налетела” на овај сајт који заслужује све похвале. Ја сам Ранисављевић Ивана, из села Рабровца, општина Младеновац и славим Св. Николу. У мом селу има 9 кућа Ранисављевића. У ближој околини не постоји презиме као моје, изузев у Београду. Можда пар у Младеновцу, али ништа о њима не знам.

Ово је све што знам о својим прецима и о свом презимену.

Кујунџић Милисав је рођен у периоду између 1739-40. године у околини Гњилана (по некој причи). Не знам како се доселио баш у село Рабровац. Имао је жену Госпаву, и са њом пет синова Станимира рођен око 1760.године, Василија 1765, Станоја око 1769, Радоја око 1775-1780 и Ранисава који је рођен 1785. године. Претпостављам да је презиме из Кујунџић прешло у Ранисављевић по сину Ранисаву, тако ми је нацртано у стаблу. Ранисав је умро 1825. године.Са женом је имао синове Петра рођен 1807. године, Јаћима 1809, Јакова 1813, Григорија 1821.

Такође ми је нацртано у свом стаблу да од Кујунџић Милисава настаје ново презиме Милисављевић, које је у посебном родослову и не знам ништа више о томе.

Да напоменем битну ствар, да син од Ранисава, Јаћим, који је са другом женом Станицом имао децу Велимира, кћерку Велику који су носили презиме по оцу тј. Аћимовић, док треће дете Драгомир носи презиме Ранисављевић. То презиме Аћимовић стоји у мањој загради, а поред стоји веће Ранисављевић. То ми није баш јасно.

Ето, надам се да сам бар мало помогла.

Велики поздрав

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.