Poreklo prezimena Sušić

7. maj 2014.

komentara: 19

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (19)

Odgovorite

19 komentara

  1. Slaviša Sušić

    Kada sam dobio ikonu Sv. Jovana Krstitelja, naseg Sveca, od ikonopisca sam dobio informaciju da Sušići, kojima ja pripadam, vode poreklo sa Šar planine, iz sela Sušice, gde se nalazi stara crkva Sv. Jovana Krstitelja. Odatle su se kretali prema Crnoj Gori i Hercegovini. Moji su se, posle prvog velikog rata, iz Kazanaca preselili u okolinu Lebana (Leskovac), a odatle podno Šar planine u okolinu Uroševca. Tu smo bili do 1999. Posto je autor pomenute ikone često boravio u Hilandaru, kao restaurator i popisivač biblioteke, rekao mi je da je tamo dosao do informacija o nasem poreklu, koje ja sa vama delim. Ove svežije informacije, od Hercegovine do Kosova, sam dobio od oca.

  2. Sinisa Sušić

    Moji su iz Ostružnice, ono sto su meni pricali da smo poreklom iz hercegovin e iz okoline Gacka. Slava Sv. Ignjatije Bogonosac

  3. Sasa Susic

    Mi zivimo u selu Rajici,opstina Milici.Svi slavimo Jovandan,poreklom smo negde iz Hercegovine i ima nas najvise u Srbiji a ovde blizu 100 tinjak.Pozdrav za sve

  4. Veselin

    Pozdrav, interesuju me moji korijeni. Ostac je rodjen u selu Gunja – Osanica, Ustikolina. Njegov otac, moj djed Krsto, ubijen 1942. Ja sam rodjen u Sarajevu, tu odrastao. Posto je djed ubijen kad mi je otac imao 5 godina, nemamo mnogo podataka o nasima pre naseobine u Gunjima. Slava je Nikoljdan.