Objavljena monografija sela Mogorić (Lika) Reviewed by Momizat on . Ličko selo Mogorić, njegova istorija i ljudi, otrgnuti su od zaborava dobrom voljom i trudom dve vredne Mogorićanke - Zorke Korice Aćimović i Davorke B. Radaković. Ličko selo Mogorić, njegova istorija i ljudi, otrgnuti su od zaborava dobrom voljom i trudom dve vredne Mogorićanke - Zorke Korice Aćimović i Davorke B. Radaković. Rating: 0
You Are Here: Home » Info » Vesti » Objavljena monografija sela Mogorić (Lika)

Objavljena monografija sela Mogorić (Lika)

Mogoric, knjigaLičko selo Mogorić, njegova istorija i ljudi, otrgnuti su od zaborava dobrom voljom i trudom dve vredne Mogorićanke – Zorke Korice Aćimović i Davorke B. Radaković. Njihovo zajedničko delo – monografija Mogorić (Lika) ovih dana je ugledalo svetlo dana, u izdanju Gradske biblioteke Novi Sad. 

Na 250 stranica knjige prikupljena je vredna građa od značaja za svakog ko je poreklom iz ovog dela Like. Posebnu težinu ovom delu daje veliki broj imena provučenih kroz različite epohe – od prvih (austrijskih popisa) sa početka 18. veka, do poimeničnih popisa stanovništva Mogorića od 1941. do 2011. godine.

Knjiga je i bogato ilustrovana fotografijama – kako onim iz prošlosti Mogorića, tako i onim aktuelnim.

Neke od njih napravio je i Nebojša Milojević, koji ima velike zasluge za nastajanje ove vredne knjige o Mogoriću. On, nažalost, nije doživeo da ovu knjigu drži u rukama. Preminuo je iznenada, 9. februara 2013. godine, dok je kao ronilac radio na ispitivanju stubova porušenog Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

Ova knjiga je i njemu u čast.

Portal Poreklo će obavestiti blagovremeno sve zainteresovane kad se ova knjiga nađe u prodaji.


Komentari (2)

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top