Објављена монографија села Могорић (Лика) Reviewed by Momizat on . Личко село Могорић, његова историја и људи, отргнути су од заборава добром вољом и трудом две вредне Могорићанке - Зорке Корице Аћимовић и Даворке Б. Радаковић. Личко село Могорић, његова историја и људи, отргнути су од заборава добром вољом и трудом две вредне Могорићанке - Зорке Корице Аћимовић и Даворке Б. Радаковић. Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Објављена монографија села Могорић (Лика)

Објављена монографија села Могорић (Лика)

Mogoric, knjigaЛичко село Могорић, његова историја и људи, отргнути су од заборава добром вољом и трудом две вредне Могорићанке – Зорке Корице Аћимовић и Даворке Б. Радаковић. Њихово заједничко дело – монографија Могорић (Лика) ових дана је угледало светло дана, у издању Градске библиотеке Нови Сад. 

На 250 страница књиге прикупљена је вредна грађа од значаја за сваког ко је пореклом из овог дела Лике. Посебну тежину овом делу даје велики број имена провучених кроз различите епохе – од првих (аустријских пописа) са почетка 18. века, до поименичних пописа становништва Могорића од 1941. до 2011. године.

Књига је и богато илустрована фотографијама – како оним из прошлости Могорића, тако и оним актуелним.

Неке од њих направио је и Небојша Милојевић, који има велике заслуге за настајање ове вредне књиге о Могорићу. Он, нажалост, није доживео да ову књигу држи у рукама. Преминуо је изненада, 9. фебруара 2013. године, док је као ронилац радио на испитивању стубова порушеног Жежељевог моста у Новом Саду.

Ова књига је и њему у част.

Портал Порекло ће обавестити благовремено све заинтересоване кад се ова књига нађе у продаји.


Коментари (2)

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top