Порекло презимена Рајичевић Reviewed by Momizat on . Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’ РAЈИЧEВИЋИ Рајичевићи су Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’ РAЈИЧEВИЋИ Рајичевићи су Rating:
You Are Here: Home » Аутори » Војислав Ананић » Порекло презимена Рајичевић

Порекло презимена Рајичевић

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

РAЈИЧEВИЋИ

Рајичевићи су најбројнији шарански род, а потичу од Рајича Николина Шаранца. Рајичеви потомци се по њему прозову Рајичевићи. Рано су се разгранали на друга братства, названа по Рајичевим потомцима Боју, Џаку, Симићу, Зуку и Бећку.

Данас се само једна кућа у Шаранцима презива Рајичевић и она се налази на Алузи.

Рајичевића има исељених у разне крајеве наше земље, а највише их је у Србији.

Славе Ђурђевдан.

________________

ТЕПЧАНИ – потомци РАЈИЧЕВИЋИ

Рајичеви потомци су се, по Рајичу Тепчанину, на уже звали Рајичевићи. Рајич се, заједно са својим стрицем Стојаном – Смољаном и братом Станишом, доселио у Тепца. Од њега су се разгранала братства Марићи, Голубовићи, Лаушевићи, Јововићи, Дринчићи, Ћетковићи и Вујичићи.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top